Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pomoc horských záchranárov potrebovali dve matky s dvoma deťmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Spolu s kamarátkou a dvoma deťmi vo veku sedem a deväť rokov sa chceli dostať z Podleska na Pílu, kde mali zaparkované auto. Zišli však z turistického chodníka a nevedeli nájsť značenú trasu.

Spišská Nová Ves 7. augusta (TASR) - Pomoc horských záchranárov potrebovali v pondelok (6.8.) večer v Slovenskom raji dve matky s dvoma deťmi. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že krátko po 21. hodine sa so žiadosťou o pomoc na nich obrátila poľská turistka.

"Spolu s kamarátkou a dvoma deťmi vo veku sedem a deväť rokov sa chceli dostať z Podleska na Pílu, kde mali zaparkované auto. Zišli však z turistického chodníka a nevedeli nájsť značenú trasu. Navyše, deti už pociťovali aj značnú únavu a neboli schopné pokračovať v postupe," uvádza HZS na svojej stránke.

Na pomoc im odišli dvaja horskí záchranári z Čingova. Do ich príchodu sa skupinke turistov podarilo vrátiť na Podlesok, kde počkali na pomoc. Následne ich terénnym vozidlom HZS previezli na parkovisko na Píle, odkiaľ už pokračovali do miesta ubytovania samostatne.