Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Riaditeľom Správy ciest Košického samosprávneho kraja bude Jozef Rauch

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Predchádzajúcim riaditeľom SC KSK bol Zoltán Bartoš, ktorý sa ku koncu januára 2018 vzdal funkcie.

Košice 17. decembra (TASR) – Novým riaditeľom Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) sa od 1. januára stane Jozef Rauch, dosiaľ poverený riadením tejto organizácie. Na návrh predsedu KSK Rastislava Trnku ho do funkcie v pondelok vymenovalo krajské zastupiteľstvo.

Predchádzajúcim riaditeľom SC KSK bol Zoltán Bartoš, ktorý sa ku koncu januára 2018 vzdal funkcie. Na toto miesto bolo vypísané výberové konanie, do ktorého sa prihlásili šiesti uchádzači. Výberová komisia odporučila na vymenovanie Raucha. Ten od roku 1980 pracoval aj na viacerých riadiacich pozíciách v oblasti strojárstva, stavebníctva a dopravy. V rokoch 2003-2007 pôsobil ako riaditeľ strediska SC KSK v Michalovciach, neskôr pracoval na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach ako riaditeľ odboru služieb zamestnanosti.

Ďalšie smerovanie SC KSK vidí Rauch v rozvoji cestnej siete v správe KSK, ako aj rozvoji samotnej organizácie. Pred poslancami skonštatoval, že tento rok sa podarilo obnoviť v rámci súvislých opráv 54 kilometrov, a to aj vďaka využitiu novej technológie tzv. penetračného makadamu. "Týmto spôsobom sa nám darí šetriť až 50 percent nákladov na opravu ciest oproti klasickým kobercovým úpravám. Ďalšou našou snahou je vytvoriť živičnú čatu, ktorá by v našej vlastnej réžii tieto vysprávky a súvislé opravy realizovala. Chceme využívať v maximálnej miere naše kapacity," povedal Rauch.

Zastupiteľstvo KSK na návrh Trnku vymenovalo aj nového riaditeľa zariadenia VIA LUX – Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov so sídlom v Košiciach. Od januára sa ním stane Vojtech Hintoš. Bývalá riaditeľka zariadenia Nadežda Mudráková požiadala o uvoľnenie z funkcie k 31. augustu 2018.

Do výberového konania na daný post sa prihlásili siedmi uchádzači, výberová komisia určila poradie prvých troch uchádzačov. Hoci Hintoš nebol prvý, Trnka podľa svojich slov uprednostnil jeho manažérske schopnosti, keďže ide o zariadenie zložené z troch zložiek. "Pán Hintoš má právnické vzdelanie druhého stupňa a je skúsený manažér s viac ako 20-ročnou riadiacou praxou. Aj ostatným dvom odporúčaným uchádzačom bolo ponúknuté ďalšie pracovné uplatnenie na vedúcich pozíciách v tomto zariadení," povedal predseda KSK.