Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Seniori a zdravotne znevýhodnení si v Košiciach zmerali svoje sily

Na snímke podujatie Šport bez bariér, ktoré zorganizovala Rada seniorov mesta Košice v spolupráci s Mestom Košice a Mestskou časťou Košice-Juh. Jeho cieľom je podporiť a umožniť športovú aktivitu seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov v rôznych športových disciplínach. Košice, 11. júna 2018 Foto: TASR - František Iván

Cieľom podujatia je podľa jeho organizátorov podporiť a umožniť športovú aktivitu seniorom a zdravotne znevýhodneným občanom v rôznych športových disciplínach.

Košice 11. júna (TASR) – Seniori a zdravotne znevýhodnení ľudia si zmerali svoje sily v rámci podujatia Šport bez bariér, ktoré sa uskutočnilo v pondelok v Košiciach. Pripravila ho Rada seniorov mesta Košice v spolupráci s mestom a mestskou časťou Košice - Juh.

Cieľom podujatia je podľa jeho organizátorov podporiť a umožniť športovú aktivitu seniorom a zdravotne znevýhodneným občanom v rôznych športových disciplínach.

"Organizujeme pre nich súťaž, ktorá je primeraná ich fyzickým možnostiam. Súťažili v disciplínach, ako napríklad kop futbalovou loptou do brány, petang, alebo šípky, stolný tenis, ktorý hrajú vozičkári, ďalej hod na plechovky, skrátka disciplíny, ktoré sú im primerané, ktoré zvládajú. Podujatie má už päťročnú tradíciu. Záujem je stále rastúci, čo nás teší, a z druhej strany tá odozva je mimoriadne priaznivá, pretože takéto podujatia sa doslova každý deň nerobia," uviedol pre TASR predseda Rady seniorov mesta Košice Ján Caban.