Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Na rekonštrukciu komunikácií v Starej Ľubovi pôjde 350.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Predpokladaná hodnota zákazky, vrátane tých úsekov ciest, ktoré sú v zásobníku, bola stanovená na asi 550.000. Verejnú obchodnú súťaž však vyhral uchádzač s cenou približne 360.000 eur

Stará Ľubovňa 7. marca (TASR) - Rovnako, ako po minulé roky, bude mesto Stará Ľubovňa aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukcii ďalších úsekov miestnych komunikácií. „Nový asfaltový koberec pokryje časť ulice 17. novembra vrátane vybraných priľahlých parkovísk, tiež ulíc Budovateľskej a Jarmočnej, ulice Janka Kráľa, vytypované sú aj úseky ulíc Štúrovej a Vsetínskej, tiež vrátane priľahlého parkoviska, ale aj Levočskej ulice a časti ulice Za vodou,“ vymenoval primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.

V zásobníku je ešte aj obnova časti ulice Letnej a ďalšieho úseku ulíc 17. novembra a Za vodou. Rekonštrukcia sa tiež dotkne časti chodníkov na uliciach 17. novembra, Továrenská a Poľská. Na Mierovej ulici sa obnovia viaceré časti chodníkov vrátane vybraných priľahlých parkovísk. V tomto roku sa uskutoční aj revitalizácia chodníkov na Zámockej ulici, ktorá sa z dôvodu výkopových prác súvisiacich s výmenou vodovodného potrubia nemohla uskutočniť vlani. 

„V rámci rozvojového programu mesta sa na tieto práce vyčlenilo 350.000 eur. Predpokladaná hodnota zákazky, vrátane tých úsekov ciest, ktoré sú v zásobníku, bola stanovená na približne 550.000 eur s DPH. Verejnú obchodnú súťaž však vyhral uchádzač s najnižšou cenou, a to za približne 360.000 eur,“ dodal Tomko. Keďže táto suma podľa neho zahŕňa aj náklady na prípravné práce, možno vykonať aj rekonštrukciu vybraných úsekov miestnych komunikácií zaradených v zásobníku. „O ktoré konkrétne úseky však pôjde, sa definitívne rozhodne až neskôr," uzatvára Tomko.