Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Na Štefanskej poľovačke v Slanskej doline ulovili dvoch diviakov

V Slanci v okrese Košice okolie sa 26. decembra 2013 konala spoločná Štefanská poľovačka na diviakov. Foto: FOTO TASR/František Iván

Jedného z ulovených diviakov darujú poľovníci rodine ich člena, ktorý pred štyrmi mesiacmi zomrel.

Košice 26. decembra (TASR) – Poslednú spoločnú poľovačku si dnes na Štefana v Slanskej doline užili miestni poľovníci. Lov považujú za úspešný, keďže sa im podarilo chytiť dvoch diviakov, z toho jedného kanca, a tri líšky. "Mali sme 52 účastníkov poľovačky, z toho 26 strelcov a 26 honcov so psíkmi. Každá poľovačka je úspešná, keď niečo ulovíme a keď sa nikomu nič nestane, mali sme možnosť trošku spáliť kalórie, ktoré sme nabrali cez sviatky," zhodnotil pre TASR predseda poľovníckeho združenia Slanska dolina František Petro.

Poľovačku považuje za úspešnú aj preto, že kanca ulovil mladý poľovník, ktorý bol dnes pasovaný za lovca diviačej zveri, keďže prvýkrát ulovil diviaka. "Táto štefanská poľovačka je už tradíciou, niekedy sme to robili na Silvestra, ale teraz už zvykneme dať posledný deň v roku pokoj zbraniam," zdôraznil Petro.

Jedného z ulovených diviakov darujú poľovníci rodine ich člena, ktorý pred štyrmi mesiacmi zomrel. Druhý kus sa rozdelí medzi najstarších poľovníkov, ktorí už nie sú takí aktívni a na poľovačkách sa v tak vysokej miere nezúčastňujú. "V tomto roku i v tejto sezóne to bola posledná poľovačka, bude sa chodiť už len na individuálne, v januári a februári nás čaká hlavne prikrmovanie a starostlivosť o zver," uzavrel Petro.