Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Do Trebišova prichádza nový investor, postupne zamestná 220 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prvých zamestnancov začal Conrop Trebišov prijímať už v júli.

Trebišov 11. augusta (TASR) – Do Trebišova prichádza po rokoch nový investor. Hovorkyňa mesta Martina Mištaničová informovala, že po rokovaniach vedenia samosprávy v zastúpení primátorom Marekom Čižmárom sa podarilo priviesť do mesta pre zvýšenie zamestnanosti združenie BR Group z Českej republiky.

„Predstavuje skupinu výrobných spoločností s českým kapitálom, ktoré pôsobia na medzinárodnom trhu predovšetkým v oblasti textilného priemyslu, výroby dielov pre automobilovú, strojárenskú a stavebnú oblasť. Obrat skupiny vlani predstavoval 3,3 miliardy českých korún,“ objasnila hovorkyňa s tým, že jedna zo spoločností – Conrop, s. r. o., rozbieha svoju prevádzku aj v meste Trebišov.

Spomínaná spoločnosť sa zaoberá výrobou veľkoobjemových vakov určených pre špecifické náročné aplikácie vrátane skladovania a dodávky sypkých materiálov v stavebníctve. Sídlo a prevádzku bude mať firma v priestoroch hál bývalej SAD Trebišov na Ulici Československej armády. „Tieto haly a priestory prešli rozsiahlou rekonštrukciou, pričom v nich nájde postupne svoje pracovné uplatnenie až 220 pracovníkov. Celková plocha hál vrátane sociálneho zázemia predstavuje takmer 3000 štvorcových metrov,“ zdôraznila Mištaničová.

Prvých zamestnancov začal Conrop Trebišov prijímať už v júli. Spoločnosť svoj výrobný program plánuje postupne rozširovať o produkciu takzvanej čistej výroby pre zdravotníctvo a potravinársky priemysel. Združenie BR Group zvažuje aj ďalšie rozšírenie svojej výroby v Trebišove, konkrétne o spoločnosť Lanex, a. s. „Vedenie mesta očakáva od príchodu nového investora zvýšenie zamestnanosti v meste a jeho okolí, ďalší rozvoj služieb, a najmä zlepšenie kúpyschopnosti a životnej úrovne obyvateľstva,“ vyjadrila sa hovorkyňa.