Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

TUKE Fest vyvrcholí skupinami Heľenine oči a Kontrafakt

Na snímke Cenu za najpredávanejší zvukový nosič dostal album Navždy (Kontrafakt). Cenu prevzal člen skupiny DJ Anys. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vystúpenia siedmich kapiel ponúka populárny študentský festival TUKE Fest, ktorý sa uskutoční v utorok (19.5.) v areáli internátov na Jedlíkovej ulici v Košiciach.

Košice 18. mája (TASR) – Vystúpenia siedmich kapiel ponúka populárny študentský festival TUKE Fest, ktorý sa uskutoční v utorok (19.5.) v areáli internátov na Jedlíkovej ulici v Košiciach. Vyvrcholením budú večerné koncerty skupín Heľenine oči a Kontrafakt.

Program sa začína od 15.00 h, v hodinových intervaloch sa predstavia aj ďalšie kapely ako Niečo navyše, Odtiaľ potiaľ, Kandráčovci, Sám sebou a AMO. Organizátor akcie Gabriel Benčo dnes ďalej informoval, že návštevníci sa môžu tešiť aj na atrakcie či súťaže o vecné ceny, ako aj na finále v podobe afterpárty vo V-klube.

Najväčší študentský festival v Košiciach vznikol z aktivity a  snahy študentov zakončiť akademický rok zábavou a oddychom. Najprv išlo o majáles, ktorého história siaha 10 – 15 rokov dozadu. "Majáles sa kreoval asi osem rokov až prišiel nultý ročník nášho TUKE Festu. Jeho návštevnosť sa pohybuje v priemere okolo 6000 až 8000 ľudí. Počas šiestich uplynulých ročníkov sa na ňom vystriedala top špička slovenskej a sčasti aj českej hudobnej scény, napríklad Desmod, Horkýže slíže, Iné kafe, Peter Cmorik, Gladiator, Hex, Polemic, Heľenine oči, ktoré sú každoročným hosťom festivalu, a ďalší," priblížil podujatie Benčo.