Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji pri troch nehodách asistoval alkohol

Ilustračné foto Foto: TASR

K dvom dopravný nehodám v Košiciach došlo v utorok (25.12.). Ráno na Maurerovej ulici 20-ročný vodič aj napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie, šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Košice 27. decembra (TASR) – Počas tohtoročných vianočných sviatkov došlo na území Košického kraja k trom dopravným nehodám, pri ktorých asistoval alkohol. Polícia ich zaznamenala v Košiciach a v okrese Rožňava. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, dvaja muži boli umiestnení do cely policajného zaistenia.

K dvom dopravný nehodám v Košiciach došlo v utorok (25.12.). Ráno na Maurerovej ulici 20-ročný vodič aj napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie, šoféroval pod vplyvom alkoholu. "Na parkovisku narazil do zaparkovaného vozidla zn. Citroën Berlingo. K zraneniu osôb nedošlo, pričom u vodiča bola dychová skúška pozitívna - 0,27 mg/l alkoholu v dychu (0,56 promile, pozn. TASR). Bližšie okolnosti sú predmetom objasňovania," povedala.

V ten istý deň pred polnocou došlo k nehode aj na Južnom nábreží smerom na Sečovskú ulicu v Košiciach. "Štyridsaťtriročný vodič viedol vozidlo zn. Renault Megane od sídliska Nad jazerom, pričom pred odbočkou na Sečovskú ulicu narazil do betónovej zábrany. Po nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,63 promile. Pri nehode sa vodič zranil ľahko," dodala Mésarová s tým, že polícia ho obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

K ďalšej nehode pri ktorej asistoval alkohol, došlo v stredu (26.12.) popoludní v obci Rožňavské Bystré v okrese Rožňava. "Miestny 57-ročný muž viedol terénne vozidlo zn. Daihatsu Rocky Wagon v uvedenej obci, kde za jedným z rodinných domov neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, s vozidlom dostal šmyk a zišiel mimo cestu, kde narazil do oplotenia rodinného domu. Na mieste udalosti nezotrval a s vozidlom odišiel domov, kde ho policajná hliadka pred domom podrobila dychovej skúške," spresnila s tým, že bola pozitívna s hodnotou v prepočte 2,56 promile. Rovnako ako 43-ročný vodič, aj on bol obvinený a umiestnený do cely policajného zaistenia. Obom hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.