Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Vedenie ZŠ O. Kožucha vyjadrilo ľútosť nad utorkovou tragédiou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Chlapca sa nepodarilo oživiť po tom, čo skolaboval počas telesnej výchovy na multifunkčnom ihrisku v areáli školy ani záchranným zložkám.

Spišská Nová Ves 13. júna (TASR) – Vedenie Základnej školy (ZŠ) O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi vyjadrilo ľútosť nad utorkovou (12.6.) tragédiou, pri ktorej počas telesnej výchovy náhle skolaboval žiak 8. triedy. Zároveň zdôraznilo, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa k udalosti ďalej vyjadrovať nebude.



"Riaditeľ, ako aj celý pedagogický zbor, vyjadruje v súvislosti s touto udalosťou na školskom ihrisku hlbokú ľútosť a spoluúčasť na bolestnom zármutku celej rodine nášho žiaka Adama. Vyhasnutie života mladého človeka, ktorý bol skvelým synom a bratom, oddaným kamarátom a zároveň i vynikajúcim žiakom našej školy, mimoriadne silno zasiahlo každého jedného z nás," uvádza sa v stanovisku, ktoré médiám zaslal riaditeľ školy Bohuslav Vaľko.

Chlapca sa nepodarilo oživiť po tom, čo skolaboval počas telesnej výchovy na multifunkčnom ihrisku v areáli školy ani záchranným zložkám. Obhliadajúci lekár podľa polície predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a podľa výsledkov pitvy rozhodne o ďalšom postupe.

"Okamžite po tejto nešťastnej udalosti sme eliminovali osobný dosah na ostatných prítomných žiakov a vzápätí sme zabezpečili aj psychologickú intervenciu najviac zasiahnutých žiakov a tried školy. V súvislosti s prebiehajúcim vyšetrovaním nešťastnej udalosti sa i na žiadosť rodičov nebudeme viac k predmetnej udalosti vyjadrovať. Zároveň žiadame novinársku obec, aby veľmi citlivo pristupovala k získavaniu informácií i prezentovaniu celej tragédie v médiách vzhľadom na to, že bolestne zasiahla školské prostredie plné detí, ktoré na to neboli a nie sú emocionálne pripravené," zdôraznil vo vyhlásení Vaľko.