Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Alexandrovci vystúpia v Nových Zámkoch s Cigánskym orchestrom

Počas svojho turné, ktoré bude zatiaľ najväčšie, aké na Slovensku mali, sa predstavia v desiatich mestách. Najväčšie prekvapenie prinesú do Nových Zámkov.

Bratislava 22. marca (TASR) - Ruský armádny súbor Alexandrovci v máji opäť pricestuje na Slovensko. Počas svojho turné, ktoré bude zatiaľ najväčšie, aké na Slovensku mali, sa predstavia v desiatich mestách. Najväčšie prekvapenie prinesú do Nových Zámkov. Na futbalovom štadióne na Sihoti sa predstavia na spoločnom megakoncerte so 100-členným Cigánskym orchestrom z Budapešti. TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production.

"Novozámocký koncert bude ojedinelý aj vďaka početnej zostave oboch telies, na jednom pódiu vystúpi viac než 200 účinkujúcich," doplnil. Cigánsky orchester z Maďarska je najväčším rómskym symfonickým orchestrom na svete. Jeho členmi sú najlepší hudobníci v Maďarsku a členovia hudobných rómskych dynastií. Jedným z najvýraznejších členov orchestra je cimbalový virtuóz Oszkár Ökrös, ktorému patrí titul najlepšieho hráča na tomto nástroji na svete.

"Chceli sme pre slovenských fanúšikov Alexandrovcov pripraviť niečo vskutku výnimočné, čo sa nám aj podarilo. Ruský armádny súbor spolu s Cigánskym symfonickým orchestrom vytvoria najväčšie hudobné teleso, aké kedy na Slovensku vystupovalo na jednom pódiu," povedal organizátor koncertu Rudolf Héger z agentúry Music Art.

Nevšedný hudobný zážitok v podobe unikátneho spojenia oboch hudobných telies na jednom pódiu bude mať svetovú premiéru v Nových Zámkoch 4. júna. Slovenské turné Alexandrovcov, ktorí majú v repertoári viac ako 2000 umeleckých diel, sa začne 27. mája v Žiline a skončí sa 8. júna v Prievidzi. Medzitým sa zastavia v Prešove, Brezne, Nitre, Skalici, dvakrát potešia divákov v Bratislave a koncertovať budú aj vo Zvolene a Banskej Bystrici.