Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Hudobná skupina Prodigy vystúpi opäť v Bratislave

Spevák Prodigy Keith Flint počas vystúpenia v bratislavskom PKO 7.marca 2009. Foto: TASR

Sú označovaní za pionierov žánru 'big beat', ktorý dosiahol obrovský mainstreamový úspech, od tej doby vydali päť albumov a predali viac ako 25 miliónov nosičov.

Bratislava 7. marca (TASR) - Jedna z najlepších tanečných kapiel histórie The Prodigy príde na Slovensko, aby v piatok 27. apríla v bratislavskej Aegon Aréne NTC odpálila ďalší zo svojich legendárnych koncertov, pri ktorom si zaručene prídu na svoje všetci fanúšikovia elektronickej hudby. TASR informoval Vladimír Kroupa zo spoločnosti ACCESS Promotion.



Prodigy sú anglická elektronická kapela, ktorú založil Liam Howlett v roku 1990. Sú označovaní za pionierov žánru 'big beat', ktorý dosiahol obrovský mainstreamový úspech, od tej doby vydali päť albumov a predali viac ako 25 miliónov nosičov. Legendárne albumy Experience, Music For The Jilted Generation a The Fat Of The Land pozná každý fanúšik elektronickej hudby na svete, Prodigy stále dokážu rozpáliť masy oddaných fanúšikov megahitmi ako Breathe, Firestarter či Out Of Space. Ich živé vystúpenia vedené charizmatickým frontmanom Keithom Flintom, okorenené bicími a gitarami, sú legendárne a títo zlí chlapci z Anglicka ani pri bratislavskom koncerte určite nezostanú nič dlžní svojej povesti. Koncert The Prodigy prináša KUULFABRIK, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

Spevák Prodigy Keith Flint počas Bažant Pohody v Trenčíne 17. júla 2005.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Anglická elektronická formácia Prodigy je na scéne od roku 1990, v auguste 1991 bodovala v hitparáde Albiónu skladba Charlie. V septembri 1992 vydali debutový album Experience. V júli 1994 vydali album Music For The Jilted Generation, ten sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku, rovnako aj ďalšie dva The Fat Of The Land v júli 1997 a Always Outnumbered, Never Outgunned. V roku 1996 mali dva veľké hity Firestarter a Breathe, oba sa dostali na prvé miesto hitparády. V singlovej hitparáde mali zatiaľ 14 skladieb. Na svojom konte majú päť štúdiových albumov, ten piaty Invaders Must Die vydali vo februári 2009.

Skupina Prodigy vystúpila na Slovensku už v roku 2005 na trenčianskom festivale Bažant Pohoda. O štyri roky neskôr si vystúpenie zopakovala v bratislavskom PKO.

Predskokanom bude FROM OUR HANDS


Výnimočný hudobný večer bude v bratislavskej Aegon Aréne NTC obohatený aj o predkapelu. Požiadavka na doplnenie programu zo strany kapely bola jednoduchá: „Chceme, aby pred The PRODIGY hrala najenergickejšia kapela zo Slovenska!”

Voľba nakoniec bola jednoduchá, na pódium sa pred headlinera postavia energickí chlapci zo skupiny FROM OUR HANDS. “Wow, I like their sound” odkázal kapele manažment The PRODIGY.

Skupina FROM OUR HANDS bude v kontraste s elektronickým zvukom hlavnej hviezdy, avšak svojím drsným zvukom bezpochyby nezostanú nič dlžní svojej punk-rockovej povesti. „V žiadnom prípade nebudeme vyberať nejaké jemnejšie skladby, len aby sme sa zapáčili čo najširšiemu spektru publika. Práve naopak zahráme koncert našim štýlom a ako to ľudia zoberú, uvidíme priamo na mieste,” hovorí „Hoťo“, líder kapely FROM OUR HANDS.