Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Austrálska skupina Midnight Oil ohlásila na leto 2019 ďalšie turné

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Rozhodnutie absolvovať koncerty spravila skupina po pozitívnej odozve fanúšikov na svoje vlaňajšie svetové turné The Great Circle 2017.

Sydney 3. decembra (TASR) - Austrálska rocková skupina Midnight Oil v pondelok na svojej oficiálnej webovej stránke ohlásila nové koncertné turné, ktoré sa uskutoční v júni a júli budúceho roka. Celkovo 12 vystúpení odohrá päťčlenná formácia prevažne v Európe, zatiaľ čo v domovskej krajine je zatiaľ potvrdené iba jedno podujatie.

Rozhodnutie absolvovať koncerty spravila skupina po pozitívnej odozve fanúšikov na svoje vlaňajšie svetové turné The Great Circle 2017, v rámci ktorého zavítala aj na český hudobný festival Colours of Ostrava. Toto turné bolo návratom skupiny na pódiá po 15-ročnej pauze, počas ktorej bol spevák Peter Garrett ministrom v austrálskej vláde.

Avizované turné sa začne 9. júna. Skupina vystúpi v Británii (Manchester, Londýn), Írsku (Dublin), Nemecku (Hamburg, Trier, Mannheim, Mníchov, Stuttgart, Mainz, Gelsenkirchen), Francúzsku (Paríž) a Austrálii (Birdsville). Týmto vystúpením na "najodľahlejšom" hudobnom festivale sveta s názvom Big Red Bash sa turné 18. júla ukončí.

Midnight Oil, ktorú tvoria Peter Garrett (spev), Jim Moginie (gitara), Martin Rotsey (gitara), Bones Hillman (basová gitara) a Rob Hirst (bicie), je známa svojimi politicky, sociálne a environmentálne angažovanými textami i postojmi. Začiatkom novembra vydala koncertný album Armistice Day - Live at the Domain, Sydney z vlaňajšieho turné.