Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Bratislavská Nová scéna pripravuje brodwayskú tanečnú šou

Divadlo Nová scéna Foto: TASR/Štefan Puškáš

K netradičnému tanečnému zážitku prispeje výtvarná scéna plná svetelných LED stien, veľkolepá výprava a množstvo atraktívnych kostýmov, ktoré sa budú striedať podľa tematických hudobných blokov.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Prvým premiérovým predstavením bratislavského Divadla Nová scéna v sezóne 2012/2013 bude tanečná šou Just Dance - Dobrý večer Broadway. Napriek anglickému názvu ide o pôvodné predstavenie, ktoré pripravuje autorka, choreografka a tanečníčka Katarína Stümpfová s vybranými profesionálnymi interpretmi. Teraz počas horúceho leta intenzívne trénujú na premiéru, ktorá je plánovaná 20. septembra.

"Túto tanečnú šou pripravujem takmer dva roky. Je to moje malé bábätko, ktoré mi napadlo počas tancovania na Brodwayi. Chcem v ňom využiť všetky skúsenosti a inšpirácie," povedala pre TASR autorka, ktorá má za sebou 18-ročnú tanečnú kariéru.

Podľa nej v podaní 14 špičkových slovenských a českých tanečníkov spoločenského tanca pripravujú večer, aký na slovenských javiskách ešte nebol. Bude to úplne niečo iné, ako diváci poznajú z televíznych tanečných šou. Bude to závan vychýreného muzikálového sveta priamo zo srdca amerického New Yorku - broadwayské divadelné performance.

"Moje tvrdenie, že mám kvalitnejších tanečníkov ako boli na Brodwayi je odvážne, ale stojím si za tým. Tvoríme výnimočný celok," dodala Štümpfová. Okrem nej sa na javisku predstavia známi tanečníci Matej Chren, Natália Glosíková či súrodenci Tomáš a Ivana Surovcovci. Tento koprodukčný tanečný projekt režíruje Karol Vosátko, dramaturgom je Ivo Ladižinský. K netradičnému tanečnému zážitku prispeje výtvarná scéna plná svetelných LED stien, veľkolepá výprava a množstvo atraktívnych kostýmov, ktoré sa budú striedať podľa tematických hudobných blokov.