Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Clint Eastwood bude režírovať film o zmarenom terorizme vo vlaku

Clint Eastwood, archívne foto. Foto: TASR/AP

Scenár vychádza z knihy "The 15:17 to Paris" od amerických priateľov z detstva Anthonyho Sadlera, Aleka Skarlatosa a Spencera Stonea, ktorí premohli ťažko ozbrojeného islamistického útočníka.

Los Angeles 22. apríla (TASR) - Americký oscarový herec a režisér Clint Eastwood bude režírovať film založený na skutočnom príbehu pasažierov, ktorí v roku 2015 zmarili pokus o teroristický útok vo vlaku smerujúcom z Amsterdamu do Paríža. Informovala o tom v noci na dnes stanica BBC s odvolaním sa na online magazín Deadline.com.

Scenár vychádza z knihy "The 15:17 to Paris" od amerických priateľov z detstva Anthonyho Sadlera, Aleka Skarlatosa a Spencera Stonea, ktorí na palube idúceho vlaku premohli ťažko ozbrojeného, strieľajúceho islamistického útočníka. Sadler bol v danom čase vojakom na dovolenke a Skarlatos členom oregonskej Národnej gardy.

Trojica mladých mužov bola neskôr za svoj hrdinský čin ocenená Radom čestnej légie - najvyšším francúzskym vyznamenaním. Spolu s nimi boli ocenené aj tri ďalšie osoby, ktoré sa podieľali na zneškodnení 25-ročného teroristu z Maroka vybaveného útočnou puškou, pištoľou, nožom a kanistrom benzínu. Útok sa zaobišiel bez obetí.

Pôjde o ďalší zo série Eastwoodových filmov založených na skutočných príbehoch ľudí vo výnimočných situáciách. Jeho posledným filmom je snímka "Sully" o pilotovi Chesleym Sullenbergerovi, ktorý s poškodeným civilným lietadlom bezpečne pristál na rieke Hudson. Predchádzal mu "Americký sniper" o členovi jednotiek Navy SEAL Chrisovi Kyleovi.