Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Caetano Veloso je Osobnosťou roka 2012 podľa Latin Recording Academy

Caetano Veloso Foto: TASR/AP

Rodák zo Santo Amaro da Purificacao v brazílskom štáte Bahia, plným menom Caetano Emanuel Viana Teles Veloso, je žijúcou legendou latinskoamerickej hudby, na konte má viac ako štyri desiatky albumov.

Las Vegas 15. novembra (TASR) - Titul Osobnosť roka 2012 si v noci nadnes prevzal v Las Vegas svetoznámy brazílsky skladateľ, spevák a gitarista, ale aj literát a politický aktivista Caetano Veloso (70). Informáciu priniesla americká televízia Fox News i tlačová agentúra AP.

Titul udelila umelcovi Latin Recording Academy za zásluhy v umeleckej, ale aj politickej sfére a dobročinné aktivity.

Ocenenie renomovaného kolegu oslavovali spoločne s ním početné hviezdy nielen latinožánru, tak napríklad popri Juanesovi alebo Alejandrovi Sanzovi aj Nelly Furtado a Natalie Cole. Videoposolstvá mu zaslali napríklad oscarový španielsky režisér Pedro Almodóvar a britská stálica hudobnej scény Sting.

Rodák zo Santo Amaro da Purificacao v brazílskom štáte Bahia, plným menom Caetano Emanuel Viana Teles Veloso, je žijúcou legendou latinskoamerickej hudby, na konte má viac ako štyri desiatky albumov. Jeho tvorbu ocenili už doteraz dvoma cenami Grammy a ôsmimi oceneniami Latin Grammy.

Osobnosťami roka podľa Latin Recording Academy sa v minulosti stali napríklad Carlos Santana, Ricky Martin, Gilberto Gil, Julio Iglesias, Gloria Estefan a v ostatných troch rokoch mexický pesničkár Juan Gabriel, španielsky tenorista Plácido Domingo a kolumbijská speváčka Shakira.

Dnes večer miestneho času v Las Vegas udelia Latin Grammy.