Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

DESmod zahrá fanúšikom na Britských ostrovoch

Foto: TASR/Martin Baumann

Organizátori mávajú pre návštevníkov pripravené aj slovenské prekvapenie, napríklad v podobe horaliek.

Bratislava 15. marca (TASR) – Známa kapela DESmod sa víťazstvom v ankete Slávik 2011 pochváli aj fanúšikom na Britských ostrovoch. Od 23. marca sa predstaví na štyroch koncertoch v Manchestri, Londýne, Brightone a Dubline v rámci British Isles Tour.
DESmod už niekoľkokrát hral pre svojich krajanov nielen v Anglicku a Írsku, ale tiež v Nemecku a Poľsku. Mário Kuly Kollár sa na tieto zahraničné koncerty teší obzvlášť.

„Sú iné. Ľudia sú hladnejší po slovenskej hudbe. Niektorí z fanúšikov neboli doma dva alebo tri roky. Všetci sa prídu doslova vyjašiť, zabaviť, vyspievať a totálne sa odreagovať, až na chvíľu zabudnú, že sú v zahraničí,“ opisuje spevák atmosféru koncertov.

Organizátori mávajú pre návštevníkov pripravené aj slovenské prekvapenie, napríklad v podobe horaliek. „Ide to tam na dračku, my chceme priniesť so sebou niekoľko fliaš Fernetu. Ten tam nemajú,“ zavtipkoval Kuly. Spoločnosť budú skupine robiť ich priateľky a manželky. „Je super, že idú s nami. Máme tak spoločný výlet a dievčatá si vždy niečo pekné kúpia,“ dodáva líder kapely.

Fanúšikovia sa takto môžu tešiť na najväčšie hity kapely z Nitry aj na pesničky z aktuálneho albumu Iný rozmer. Kuly a spol. začínajú 23. marca v Manchestri, ďalšou zastávkou je deň nato Londýn, 26. marca Brighton a 28. marca írsky Dublin.