Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Do súťaže SLOVAK PRESS PHOTO je prihlásených vyše 1500 snímok

Ilustračné foto Foto: TASR

Úspešná fotografická súťaž je tento rok rozšírená o kategóriu 1150.výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie dnešného Slovenska, reportáž či svet šoubiznisu.

Bratislava 5. septembra (TASR) - V súťaži SLOVAK PRESS PHOTO sa so svojimi fotografiami predstaví 130 slovenských fotografov publikujúcich v médiách. Do ôsmich kategórií súťaže prihlásili vyše 1500 svojich diel.

"Počet prihlásených fotografov vysoko prekročil aj moje najsmelšie očakávania," uviedla organizátorka súťaže Jana Garvoldtová. Množstvo prihlásených fotografií však podľa nej svedčí aj o tom, že na Slovensku doteraz chýbal priestor, kde by mohli fotografi a fotožurnalisti prezentovať svoju prácu pred širokou verejnosťou.

Keďže súťaž SLOVAK PRESS FOTO sa začína pri príležitosti 1150. výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie dnešného Slovenska, jednou z kategórií bude aj výročie tejto udalosti. Prihlásené fotografie budú súťažiť aj v kategóriách ako aktualita, reportáž, šport či umenie a svet šoubiznisu. Špeciálna kategória je určená pre mladých fotografov do 25 rokov.

O najlepších bude rozhodovať odborná porota zložená zo známych fotografov, medzi ktorými je napríklad Tibor Huszár, Alan Hyža či Poliak Tomasz Guzowaty.

Ocenené a ďalšie vybrané práce budú vystavené na výstave SLOVAK PRESS PHOTO od 5. do 28. októbra 2012 v priestoroch Múzea mesta Bratislavy.