Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Cibula Fest 2013 príde Kabát, Tomáš Klus, Kryštof aj No Name

Na festival príde aj Kabát Foto: ACCESS Production

Do letnej festivalovej sezóny síce zostáva ešte dosť času, no tie najväčšie hudobné open air udalosti hlásia svoje hviezdy už teraz.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Najväčším ťahákom Cibula Festu 2013 bude skupina Kabát, aktuálny český zlatý slávik Tomáš Klus, skupina Kryštof s frontmanom Richardom Krajčom, Mandrage či Robert Burian. Po roku sa sem vráti aj No Name.

Do letnej festivalovej sezóny síce zostáva ešte dosť času, no tie najväčšie hudobné open air udalosti hlásia svoje hviezdy už teraz. Medzi ne sa za posledné tri roky bezpochyby dostal aj najväčší česko-slovenský festival Cibula Fest. Ten v pohraničnej zóne medzi oboma republikami, na letisku v Holíči, aj tento rok v termíne 18. – 20. 7. 2013 privíta najväčšie hviezdy z Česka a Slovenska.

Cibula Fest 2013 bude ešte väčším a lepším, ako minulý rok. Na troch pódiách sa predstaví viac ako 50 interpretov. Novinkou je takzvaná World Scéna, kde sa odprezentujú rôzne kultúry z celého sveta. V pohraničnej zóne sa predstaví brazílsky, dominikánsky, španielsky, kubánsky, írsky, ruský a, samozrejme, i slovenský a český folklór, pribudne stan s tanečnou hudbou a dídžejmi, nebude chýbať ani bezplatná zóna Cibula City s rôznymi atrakciami a aktivitami pre všetkých. Samozrejmosťou budú cibuľové špeciality.

„Každý rok sa usilujeme byť väčším a lepším festivalom. Vlani prišlo na Cibula Fest približne osem tisíc návštevníkov, a to nám vôbec nevyšlo počasie. Tento rok chceme túto latku posunúť nad desať tisíc. Aj preto padla voľba headlinera festivalu na skupinu Kabát, ktorá je jednou z najlepších rockových kapiel v Česku a na Slovensku. Tomáš Klus je zase momentálne najlepším spevákom v Česku,“ povedal pre médiá organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Napriek nadupanému a finančne náročnému line upu zvolili organizátori príjemnú cenu trojdňovej vstupenky 40 € na mieste. Pre prvých záujemcov je v predpredaji prichystaných tisíc trojdňových vstupeniek za zvýhodnenú cenu 23 €, ktoré sa už začali riadne míňať. Vstupenky sa dajú zakúpiť v sieti ticketportal. TASR informoval Dodo Mikláš zo spoločnosti Access Production.