Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Kristína prichádza s novým singlom Život je vždy fajn

Speváčka Kristína Foto: TASR/Martin Baumann

Speváčka skladbu nahrala v dvoch verziách, rádiovej aj tanečnej.

Bratislava 19. apríla (TASR) - S novým singlom prichádza do éteru speváčka Kristína. Skladba v letnom a hlavne optimistickom nádychu má názov Život je vždy fajn. Hudbu zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj. Speváčka ju nahrala v dvoch verziách, rádiovej aj tanečnej.

"V tej pesničke je aj moja filozofia, veľmi som sa stotožnila s textom. Dá sa povedať, že je to najpozitívnejšia pieseň, ktorú som urobila v poslednej dobe. Teším sa ja a verím, že ňou poteším aj ľudí. Všade okolo je akýsi chlad, veľa negatívnych správ, tak verím, že ľudí povzbudí a život budú brať viac s ľahkosťou," uviedla pre TASR speváčka. Jej slová potvrdzuje aj časť textu refrénu "život je vždy fajn, tak sa z neho teš.."

"Text tejto pesničky som si vybral z viacerých, ktoré mi Kamil Peteraj poslal. Aj mňa oslovila pozitívnou náladou, ktorú jej dodáva text. Ak vás niečo osloví v pozitívnom zmysle, ako text tejto pesničky, melódia k nemu sa potom skladá ľahšie. Je to pozitívna pesnička, ktorá by si mohla nájsť svojich poslucháčov v týchto dňoch. Urobili sme ju v dvoch verziách, jedna je tanečná, druhá klasická gitarovka. Cítil som, že môže dobre vyznieť v jednej aj druhej verzii," dodal autor hudby Martin Kavulič. Tanečnú verziu si fanúšikovia môžu vypočuť na portáli youtube.

Pri tanečnej verzii spolupracoval Martin Kavulič s mladým českým producentom Jay Blackom, ktorý študuje na Univerzite v Oxforde. O mastering k singlu tanečnej verzie Život je vždy fajn sa postaral Stuart Hawkes z vyhláseného masteringového štúdia Metropolis v Londýne.

"Na Kristíne je úžasné to, že má optimizmus v sebe ako dar. Táto pesnička je jednou z najoptimistickejších, aké sa mne podarili a aké počujem. Myslím, že jej sadla, že je v nej výraz radosti zo sveta, v ktorom počujeme denno-denne samé zlé správy. Táto pesnička je akýmsi kontrastom, aby ľudia brali život trocha ľahšie, pretože nič krajšie ako život nie je. Venujme sa mu preto. Ak sa ľudia nevedia tešiť zo života, tak si ho vlastne kazia," doplnil textár a básnik Kamil Peteraj.

Kristína (1987) je na hudobnej scéne od roku 2008. Absolventka herectva na Konzervatóriu v Košiciach vydala v novembri 2008 debutový album pod názvom Ešte váham. S piesňou Horehronie vyhrala 27. februára 2010 národné kolo súťaže Eurosong 2010 a reprezentovala Slovensko v prvom medzinárodnom semifinále 25. mája 2010 v nórskom Oslo, do veľkého finále nepostúpila. V októbri 2010 vydala druhý album V sieti ťa mám. V ankete Slávik 2010 skončila na štvrtom mieste, získala ocenenie Rádioslávik a pieseň Horehronie sa stala hitom roka 2010. Za rok 2011 aj 2012 bola v tejto ankete šiesta. V júni 2012 vydala tretí štúdiový album Na slnečnej strane sveta.

Zo štúdia mieri Kristína opäť na koncertné pódiá. Už v nedeľu 21. apríla vystupuje v Moravskej Třebovej, dva dni nato v Bratislave, potom v českom Písku (26.4.), deň nato v Holešove. V máji ju čakajú koncerty v Humennom, Hradčanoch u Tišnova, Novom Meste nad Váhom, Brezne a Hodoníne.