Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Peter Nagy pripravuje Vianočné Pianko tour

Na snímke Peter Nagy. Foto: TOPFEST

Aj tento rok bude Petra Nagya sprevádzať klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto, ktoré zostavil Milan Adamec zo svojich kolegov a priateľov umelcov.

Bratislava 9. októbra (TASR/OTS) - Vianočné Pianko tour pripravuje Peter Nagy. Známy spevák a skladateľ zahrá a zaspieva nestarnúce hity aj poetické balady v jedinečných intímnych aranžmánoch. Sprevádzať ho bude klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto.

Turné sa začína 22. novembra v Skalici, pokračuje 27. novembra v Šamoríne, ďalšími zastávkami budú Bratislava (28. 11.), Dubnica nad Váhom (29. 11.), Zvolen (2. 12.), Ružomberok (3. 12.), Brezno (4. 12.), Prievidza (10. 12.) a opäť Bratislava (11. 12.). TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Pianko koncerty nazývam 'tiché' koncerty. Nielen decibelmi, ale aj tiché tou zvláštnou atmosférou porozumenia s divákmi. Moji fanúšikovia dozreli a vedia 'pravdu veku'. To je pre mňa najdôležitejšie. Ja snáď teraz viac cítim texty, ktoré som napísal pred 20 až 30 rokmi,“ popisuje atmosféru koncertov Peter Nagy.

„Pianko v tomto roku pokračuje hlavne v mestách, ktoré sme nestihli odohrať pred rokom. Výnimkou sú iba dva koncerty v Bratislave. Budeme hrať aj koncert na Morave v Zlíne a veľký koncert v Prahe v nádhernej historickej sále paláca Žofín. Ešte rokujeme o ďalších koncertoch,“ plánuje spevák.

Aj tento rok bude Petra Nagya sprevádzať klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto, ktoré zostavil Milan Adamec zo svojich kolegov a priateľov umelcov.

„Turné nesie názov Vianočné pianko, lebo začíname dátumovo oveľa neskôr ako pred rokom. Chcem, aby sme sa priblížili viac k mierumilovnej atmosfére Vianoc. Preto nebude chýbať ani pieseň Vianoce, Vianoce."

"Program oživíme aj novinkami. Napríklad zahráme úplne novú pieseň 50 žiráf z pripravovaného albumu Pianko. Ako metaforu textu som použil starý príbeh z čias Československa, keď vtedajší mocní dali príkazom vystrieľať 50 žiráf zoológa Josefa Vágnera v Safari parku Dvůr Králové. Pre mňa je to veľmi silný príbeh, ktorý je dodnes nedoriešený."

"Pieseň 50 žiráf nie je len o zlom vzťahu ľudstva k prírode, ale aj o tom, ako sa ničíme navzájom v snahe odstrániť všetko, čo nám stojí v ceste za tzv. civilizáciou. Vtedy to bola arogancia moci, dnes je to arogancia veľkých peňazí. Žijeme v slepej uličke a hľadáme návod, ako vycúvať. Pieseň je jedna z nenásilných možností, ako sa prebudiť,“
uviedol pre médiá Nagy.


Vstupenky na Vianočné PIANKO tour Petra Nagya si môžete kúpiť v sieti Ticketportal. Viac informácii nájdete na www.piankotour.sk, na https://www.facebook.com/PeterNagyOfficial/?fref=ts.

Peter Nagy Vianočné PIANKO tour 2018
22.11. Skalica Dom kultúry
27.11. Šamorín MsKS
28.11. Bratislava DK Zrkadlový háj
29.11. Dubnica nad Váhom Mestský Dom kultúry
2.12. Zvolen Dom kultúry Podborová
3.12. Ružomberok Dom kultúry Andreja Hlinku
4.12. Brezno Dom kultúry
10.12. Prievidza Art Point/kino Baník
11.12. Bratislava Stredisko kultúry BNM