Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Sting sa vracia do Bratislavy, privezie aj krajanov Wild Front

Na archívnej snímke anglický spevák Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) počas koncertu na Bratislavskom hrade. Foto: TASR - Marko Erd

Tohtoročné turné sa bude niesť v rockovom duchu. Sting si pre fanúšikov pripravil nové aranžmány svojich hitov.

Bratislava 15. mája (TASR) – Sting sa vracia do Bratislavy. V rámci turné My Songs odohrá 30. júna koncert v slovenskej metropole na zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Pre fanúšikov chystá nový zvuk svojich najväčších hitov. Pod rovnakým názvom, teda My Songs, vydáva už 24. mája štrnásty štúdiový album. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Uplynul už takmer rok, čo Sting roztancoval publikum na Bratislavskom hrade. Návštevníci koncertu si vychutnali piesne zo spoločného albumu 44/876, ktorý minulý rok vydal so Shaggym. Práve spomínaná reggae ikona so Stingom absolvovala celé minuloročné turné. Spoločne okrem nových skladieb z albumu zaspievali aj Stingove najznámejšie hity a to všetko s nádychom reggae.

Tohtoročné turné sa bude niesť v rockovom duchu. Sting si pre fanúšikov pripravil nové aranžmány svojich hitov. Priaznivci sa na koncert môžu spevácky pripraviť vďaka albumu, ktorý nesie rovnaký názov ako turné. Štúdiovka poodhalí zvuk plánovaných koncertov. V Bratislave si môžu fanúšikovia vychutnať rockové verzie piesní Every Breath You Take, Desert Rose, Fragile, Message in The Bottle, Englishman in New York či Demolition Man.

Tohtoročné turné sa Sting rozhodol osviežiť špeciálnymi hosťami. Anglická spevácka hviezda v každej krajine naplánovaného turné ponúkne iného hosťa. Pre slovenské publikum si vybral anglickú kapelu Wild Front. Štvorica talentovaných muzikantov pochádza zo Southhamptonu a na konte majú dva vydané albumy Stripped a Physics. Členovia skupiny Andy-Joe Connell, Josh Betteridge, Jack Williams a Mike Flowers zachovajú rockovú myšlienku Stingovho koncertu a publiku zahrajú vlastné indie-rockové piesne.

Tak ako v minulom roku, aj v tomto išli vstupenky na Stingov koncert na odbyt. Posledné týždne boli lístky na bratislavský koncert nedostupné. Tí, ktorí doposiaľ nemali šťastie zaobstarať si vstupenku, majú ešte jednu možnosť. „Pre veľký záujem sme do predaja pridali ďalšie vstupenky na Stingov bratislavský koncert. Po ich vypredaní už nebude možnosť rozšíriť hľadisko o ďalšie miesta," informovali zástupcovia spoločnosti Vivien, ktorá koncert pripravuje.

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner (*2. 10. 1951) v roku 1977 spolu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založili kapelu The Police. Vydali päť štúdiových albumov, získali šesť ocenení Grammy a dve ceny z udeľovania Brit Awards. V roku 2003 bola skupina uvedená do rock and rollovej siene slávy. Ako jeden z najvýraznejších sólo umelcov získal Sting ďalších cien 10 Grammy, dve Brit ceny, Zlatý glóbus, Emmy a štyri nominácie na Oscara. Na konte má aj nomináciu, Cenu Storočia časopisu Billboard Magazine a cenu Osobnosť roka 2004 od MusiCares. Ako člen Skladateľskej siene slávy obdržal Pocty Kennedyho Centra, cenu za zásluhy American Music Award of Merit a the Polar Music Award. Okrem hudobných počinov sa sympatický Angličan objavil vo viac než pätnástich filmoch, bol výkonným producentom kriticky uznávaného Sprievodcu k rozpoznaniu tvojich svätých a v roku 1989 hral v Žobráckej Opere na Broadwayi. Jeho posledným divadelným projektom bol muzikál Posledná loď, ktorý bol nominovaný na cenu Tony. Sting sa okrem umeniu venuje aj filantropii, podporuje ľudsko-právne organizácie, akými sú napríklad Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid.