Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

J. Rowlingová plánuje ďalšiu knihu z magického sveta Harryho Pottera

Britská spisovateľka JOANNE KATHLEEN ROWLINGOVÁ, autorka príbehov o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi. Foto: TASR/AP

V rozhovore, ktorý dnes odvysielala BBC, Rowlingová povedala, že jej ďalšia kniha bude "pre troška menšie deti ako knihy o Potterovi".

Londýn 26. septembra (TASR) - Britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová má v úmysle vrátiť sa k písaniu pre deti a nevylučuje, že jej ďalšia kniha bude opäť z prostredia magického sveta Harryho Pottera. Povedala to dnes v rozhovore pre BBC.

Päť rokov po vydaní posledného dielu jej ságy o čarodejníckom učňovi vychádza vo štvrtok jej prvá kniha pre dospelých - The Casual Vacancy (Prázdne miesto).

V rozhovore, ktorý dnes odvysielala BBC, Rowlingová povedala, že jej ďalšia kniha bude "pre troška menšie deti ako knihy o Potterovi". A dodala, že "čo sa týka Harryho príbehu, skončil sa", uvažuje však o inom príbehu umiestnenom v rovnakom svete.

Rowlingová sa stala najúspešnejšou žijúcou autorkou sveta vďaka sérii siedmich kníh o chlapcovi, ktorý zistí, že je čarodej a vrhne sa do boja so silami zla.