Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Hlavnou hviezdou tohtoročných Jarných džezákov bude Incognito

Incognito Foto: Incognito

Incognito patrí medzi svetových popredných predstaviteľov funku, ktorý vo svojich tanečných skladbách kombinujú so soulom a džezom.

Bratislava 15. apríla (TERAZ.sk) - Hlavnou hviezdou tohtoročných Jarných džezákov bude Incognito! Táto celosvetovo slávna britská formácia, ktorá sa na Bratislavské Jazzové Dni vracia po deviatich rokoch, vystúpi 5. júna v bratislavskej Inchebe.

Incognito patrí medzi svetových popredných predstaviteľov funku, ktorý vo svojich tanečných skladbách kombinujú so soulom a džezom. Na hudobnú scénu prerazili už v roku v roku 1981 debutovým albumom Jazz Funk, ktorý nasledovalo ďalších trinásť skvelých albumov. Aktuálny zoznam uzatvára minuloročné cd Surreal. Okrem skladieb z nového albumu v Bratislave kapela odohrá aj svoje legendárne hity ako Don´t You Worry ´Bout A Thing či Always There. Incognito je však kapelou, ktorá si získala fanúšikov po celom svete najmä vďaka svojej hudbe, chytľavým ale nie jednoduchým melódiám a skvelým inštrumentálnym hudobníckym výkonom.

Vstupenky na Jarné Bratislavské Jazzové Dni 2013 budú v predaji od stredy 17. apríla v sieti Ticketportal. Prvých sto vstupeniek bude v predaji za uvádzaciu cenu 15 Eur. Ďalší interpreti tohtoročného festivalu budú zverejnení čoskoro. Viac informácií na oficiálnom Facebooku festivalu www.facebook.com/bjd.sk.