Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lenny predstavila novú skladbu Home, zahrá ju aj na turné

Speváčka Lenny. Foto: PrtScr/Fcb

Niekoľko nových piesní bude aj súčasťou programu piatich veľkých koncertov, ktoré Lenny absolvuje na prelome novembra a decembra.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Singel a videoklip Home je už druhou ochutnávkou z druhého pripravovaného albumu, ktorý speváčka a skladateľka Lenny chystá v spolupráci s nemeckou pobočkou Universal Music. Podmanivá skladba nezaprie speváčkin klasický osobitý rukopis, avšak podobne ako v predchádzajúcom singli Enemy v nej počuť vplyvy elektronickej hudby. V refréne spieva Lenny o tom, že keď nás práve náš blízky potrebuje, zostávame pri ňom s podanou pomocnou rukou. Za produkciou piesne stojí vyhľadávaný hudobný producent Ondřej Fiedler, ktorý s Lenny pracoval na hudobnými cenami ocenenom debute Hearts. TASR informovala PR manažérka Ľuba Svatá.  

„Pieseň Home vznikla v Berlíne ako akýsi experiment spolu s ďalšími dvoma muzikantmi. Aj keď sme prapôvodnú verziu zložili spolu, finálnu podobu som si aj tak musela vysedieť pri klavíri. Potvrdila som si tým teóriu, že veci, o ktorých chcem písať, za mňa aj tak nikto iný nepovie. Hudba ma už  zaviedla na rôzne miesta po celom svete, ale vždy sa najradšej vraciam domov. Môžem cestovať kamkoľvek, ale nikdy to nepreruší väzby s mojou rodinou a priateľmi. Mám ich v srdci, takže sú všade so mnou,“ hovorí Lenny. 



S námetom videoklipu prišiel režisér Ruy Okamura, ktorý už má za sebou napríklad prácu na skvelo prijatom videu V Tobě pre Adama Mišíka. Hlavný hrdina príbehovej snímky sa v klipe dostáva do situácie, kedy je pomoc jeho blížnemu nevyhnutná. Paradoxom pritom je, že sám pracuje v sťahovacej čate a pomáha tak ľuďom vytvárať teplo ich nových domovov. Nápad, že sa Lenny vo svojom videoklipe tentokrát vôbec neobjaví, ju zaujal.

„Chcela som vo svojej tvorbe prvýkrát uplatniť námet, kde by som nevystupovala ako jedna z hlavných postáv. S Ruyom sa poznáme už od detstva a jeho tvorbe veľmi fandím. Má veľký talent vymyslieť výborné námety s pointou, ktoré sa diváka priamo dotknú. Je to snáď prvý režisér, ktorému som nechala totálne voľnú ruku,“ dodáva interpretka.  

Niekoľko nových piesní bude aj súčasťou programu piatich veľkých koncertov, ktoré Lenny absolvuje na prelome novembra a decembra. Turné štartuje 24. novembra v Hradci Králové, o tri dni neskôr sa predstaví v Ostrave. Koncert v brnianskom Sono centre 28. novembra je už vypredaný, a preto tu vystúpi ešte raz hneď na druhý deň. Vrcholom šnúry nazvanej MMXVIII bude vystúpenie 1. decembra v pražskom Fóre Karlín.  

„Pri vymýšľaní konceptu koncertov som veľmi čerpala z toho, čo ľudí najviac oslovilo pri mojich predchádzajúcich vystúpeniach. Mojim cieľom je, aby si domov odnášali predovšetkým zážitok, o to na koncertoch hlavne ide,“ doplnila Lenny.