Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Miro Žbirka nakrútil videoklip k pesničke Friends

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

„Keď máš priateľov, je všetko v poriadku,“ spieva v pesničke Žbirka.

Bratislava 21. mája (TASR) – Videoklip k pesničke Friends je ďalším darčekom pre fanúšikov zo série tohtoročných jubilejních prekvapení Mira Žbirku. Jeho režisérom je David B.S., je zároveň aj darčekom k blížiacim sa maturitám, pretože jeho dej sa odohráva na strednej škole a vystupujú v ňom študenti maturanti. „Keď máš priateľov, je všetko v poriadku,“ spieva v pesničke Žbirka.

„Veľa vzťahov, ktoré nás sprevádzajú po celý život, vzniká práve na strednej škole. Všetci sa po maturite niekam rozbehnú, no predsa nejakým zvláštnym spôsobom zostávajú spolu. Je to taký neopakovateľný moment, ktorý ma fascinuje. Týmto klipom sme ho chceli aspoň trochu zachytiť,“ uviedol pre médiá režisér.



„Téma priateľstva je pre mňa veľmi zaujímavá práve preto, že ja som vlastne ukrátený bol o čas, v ktorom sa kamarátstvo najľahšie nadväzuje. Nemal som ani šestnásť, keď som začal hrať so skupinou Modus a dostal som sa tak veľmi rýchlo do sveta dospelých. Možno práve preto ma klip k piesni Friends nenechává chladným. Venujem ho všetkým kamošom a kamarátkám z detstva,“ doplnil režiséra Miro Žbirka.

Oslavou priateľstva budú aj letné OH v Londýne, kde Miro Žbirka odohrá unikátny koncert spolu s Jonom Andersonom (známy zo skupiny Yes) a symfonickým orchestrom. Koncert sa uskutoční 8. augusta v londýnskom divadle Sadler's Wells Theatre na Rosebery Avenue. A na jeseň, 8. novembra odohrá Miro narodeninový koncert v pražskej O2 Aréne. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.