Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Cibula feste 2019 vystúpi skupina Kryštof

Na archívnej snímke spevák skupiny Kryštof Richard Krajčo. Foto: TASR/Jakub Kotian

Festival si v 11. ročníku udrží svoju multižánrovosť a multigeneračnosť.

Holíč 3. decembra (TASR) – Česká kapela Kryštof potvrdila svoju účasť na 11. ročníku festivalu Cibula fest, ktorý sa uskutoční 18. - 20. júla 2019 na letisku v Holíči. TASR o tom informoval organizátor podujatia Vladimír Chrenka, podľa ktorého pôjde v roku 2019 o jediný koncert skupiny na Slovensku.

"Niekoľko rokov sme pracovali na tom, aby sa kapela Kryštof opäť objavila na Cibula feste. Konečne to vyšlo a tešíme sa, že fanúšikov, ktorí si ju už dlho žiadali, môžeme uspokojiť," uviedol Chrenka. Skupina naposledy účinkovala na holíčskom letisku v roku 2015.

Kapela Kryštof v minulom roku vypredala svoj výročný koncert na strahovskom futbalovom štadióne. Cestu naň si našlo takmer 70.000 fanúšikov. "Po viacročnej odmlke sa na jedno leto vraciame do festivalového prostredia. Spolu s nami privezieme kúsok show zo Strahova, ktorá na rozdiel od táborákového prostredia KryštofKempu ponúkne náš koncert na veľkých pódiách s masívnym ozvučením, špeciálnu upravenú svetelnú scénu podporenú animáciami na led obrazovkách a veľa ďalších efektov. To všetko v energickom festivalovom sete," potvrdila vo svojom vyhlásení skupina.

Na hlavnom pódiu sa predstaví i slovenská kapela Polemic. Na podujatí zaznejú aj najväčšie hity kapely Queen vďaka tribute skupine Queenie – World Queen tribute band. Na Cibula feste vystúpila aj v roku 2017.

Festival si v 11. ročníku udrží svoju multižánrovosť a multigeneračnosť. Pre mladých sa pripravuje Cool Aréna. Nebude v nej chýbať hip-hop, reggae či electro house DJs. "Chystáme veľa nových prekvapení, či už v podobe ďalších zvučných účinkujúcich, ktorých budeme postupne zverejňovať, sprievodných aktivít na festivale či festivalových súťaží a atrakcií," doplnil hlavný organizátor.

Prvú vlnu limitovaných vstupeniek začnú predávať od utorka (4.12.).