Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Na Cibulafest 2012 sa bude dať ísť aj zadarmo

Hudobný festival Cibulafest Foto: ACCESS Production

Návštevníci sa na najväčšom československom hudobnom festivale môžu tešiť na skupiny ako Olympic, Desmod, No Name, Divokej Bill, ale i Dalibora Jandu, Arakain, Premier či Karpinu.

Bratislava 12. júla (TERAZ.sk) - Najväčší československý hudobný festival Cibulafest 2012 nebude len o hudbe. Organizátori sa rozhodli vyjsť v ústrety aj tým ľuďom, ktorí si nemôžu dovoliť zaplatiť vstupné. Pripravili pre nich aj bezplatnú zónu Cibula City. Jej súčasťou budú najmä nekomerčné aktivity. Najväčším ťahákom bude súťaž o Záhorácky talent či súťaž speedcarverov – rýchlorezbárov. Na Cibulafeste v Holíči sa tak už budúci víkend stretnú tí najšikovnejší z nich.

Vo free zóne budú mať svoje stánky aj neziskové, či záujmové organizácie. „Cibula City bude pre širokú verejnosť v štýle jarmoku s možnosťou prezentovať a predávať domáce produkty, rôzne remeslá, napríklad s nádychom histórie a ďalšie návrhy a realizácie. V zóne bude určený priestor v podobe menšieho pódia určeného pre rôzne vystúpenia, ako Záhorácky talent, detské vystúpenia, voľné súťaže v priebehu celého dňa. Dáme tiež priestor talentovanej mládeži a deťom z detských domovov,“ prezradil organizátor festivalu Vladimír Chrenka. Rýchlorezba v Holíči síce nebude vo svojej najnáročnejšej súťažnej podobe, ale aj pri exhibičnej forme sa bude na čo pozerať.

Okrem speedcarverov budú na Cibulafeste zastúpené aj ďalšie remeslá. Cibuľové mestečko sa bude, ako inak, v znamení cibule. „Bude ladené do atmosféry a výzdoby tejto zeleniny. Návštevníci tam nájdu stánky s ponúkaným sortimentom s podtextom cibule, ako mastený chlieb s cibuľou, cibuľové koláče, cibuľové placky, cibuľové langoše či cibuľová polievka,“ dodáva Chrenka.

V hlavnej zóne Cibula Festu 2012 sa už budú odohrávať najmä hudobné, motocyklové a adrenalínové aktivity. Na troch pódiách sa predstaví Olympic, Desmod, No Name, Divokej Bill, Dalibor Janda, Arakain, Premier či Karpina. K dispozícii bude Adrenalin Park a Motozóna. Pohraničná zóna na letisku v Holíči tak v termíne 20. – 21. 7. 2012 zažije dokonalú zábavu pre všetkých.

Viac info na www.cibulafest.eu