Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Neseďte pred telkou, sadnite si do kina

Foto: Cena mladého publika 2018

Dom kultúry Zrkadlový háj opäť privíta všetky deti, ktoré majú rady filmy a s nadšením strávia deň v kine počas Ceny mladého publika 2018.

Bratislava 30. apríla (OTS) - V nedeľu 6. mája sa Bratislava už po piatykrát pripojí k 46 mestám z 37 krajín, v ktorých sa bude hlasovať za najlepší film mladého publika.

Detskí filmoví fanúšikovia tak zažijú špeciálne projekcie troch filmov nominovaných Európskou filmovou akadémiou a vyskúšajú si rolu filmového porotcu. Do aktuálneho výberu sa dostal dobrodružný film podľa skutočného príbehu La Fuga: Girl in Flight, dokumentárny film o bizarných koníčkoch Hobbyhorse Revolution a obľúbená festivalová snímka Wallay.
Foto: Cena mladého publika 2018/Shawket Alzare

Z ohlasu rodičov: „Veľmi efektívne strávený deň, poučný a zároveň zábavný program. Pre dieťa pocit zodpovednosti pri hodnotení filmov, hlbšie zamyslenie sa nad filmovým dejom, súvislosťami. Dieťa sa zoznámilo s novými kamarátmi aj s dospelými, získalo nové skúsenosti, vedomosti a zároveň si pozrelo pekné filmy.

Pre deti s hereckými ambíciami si tvorcovia v spolupráci s jednou z najväčších slovenských castingových agentúr Casting Bratislava pripravili mimoriadnu registráciu priamo na podujatí. Zaregistrovaní záujemcovia sa tak môžu dostať do filmov či seriálov a splniť si sen stať sa hercom.

Okrem filmového maratónu a hlasovania sa deti môžu zapájať do hier, diskusií a workshopov, ktoré si pre nich pripravili organizátori spolu s animátormi zo združenia Púpava.

Pod vedením odborníčok z audiovizuálnej oblasti sa deti dozvedia aj nové poznatky o zrode filmového diela a trendoch v súčasnej kinematografii. Aj takýmto spôsobom sa podujatie snaží zaujať budúcich slovenských filmárov a filmárky vo veku od 12 do 14 rokov.
Foto: Cena mladého publika 2018/Lisa Ruth Andreozzi

Podujatie vyvrcholí živým online prenosom všetkých zapojených krajín s z Erfurtskej centrály, kde sa po zrátaní hlasov slávnostne udelí cena samotným tvorcom výhernej snímky.
Viac info a registračný formulár: https://www.mladyfilm.sk

Cena mladého publika 2018 – Young Audience Award 2018
Dátum: 6. máj 2018
Miesto: Bratislava, Slovensko
Miesto konania: Dom kultúry Zrkadlový háj
web: https://www.mladyfilm.sk
facebook: https://www.facebook.com/mladyfilm
instagram: @mladyfilm

Organizátor: Boiler o.z., Európska filmová akadémia
Spoluorganizátor: Kultúrne zariadenia Petržalky
Finančná podpora: Audiovizuálny fond, mestská časť Bratislava-Petržalka, Ars Bratislavensis
Partneri podujatia: Casting Bratislava