Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Novým riaditeľom Berlinale bude zrejme Carlo Chatrian

Na archívnej snímke soška Zlatého medveďa počas slávnostného odovzdávania ocenení na medzinárodnom filmovom festivale Berlinale. Foto: TASR/AP

Už niekoľko mesiacov sa horúčkovito hľadal nástupca Kosslicka, ktorý avizoval, že už nemieni pokračovať vo funkcii po vypršaní platného kontraktu v máji 2019.

Berlín 19. júna (TASR) - Nástupcom Dietera Kosslicka (70) vo funkcii riaditeľa tradičného filmového festivalu Berlinale v nemeckej metropole by sa mal stať doterajší umelecký šéf filmovej festivalovej prehliadky vo švajčiarskom Locarne Carlo Chatrian (46).

Informáciu priniesli s odvolaním sa na zdroje z príslušnej dozornej rady internetové vydania denníkov B.Z. a Bild.

Hovorca štátnej ministerky kultúry Moniky Grüttersovej informáciu zatiaľ nechcel komentovať. Meno nového riaditeľa Berlinale oficiálne zverejní v piatok dozorná rada festivalu, povedal v utorok večer pre tlačovú agentúru DPA.

Už niekoľko mesiacov sa horúčkovito hľadal nástupca Kosslicka, ktorý avizoval, že už nemieni pokračovať vo funkcii po vypršaní platného kontraktu v máji 2019.

Medzi kandidátmi sa spomínali mená filmového kritika Camerona Baileyho, riaditeľa festivalu v kanadskom Toronte, holandského filmového producenta Bera Beyera, riaditeľa filmovej prehliadky v holandskom Rotterdame a predovšetkým Rajendru Roya, čo je filmový kurátor Múzea moderného umenia v New Yorku. Spomínalo sa aj Chatrianovo meno, avšak muž z festivalu v Locarne nebol považovaný za horúceho uchádzača o funkciu.