Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

O. KANDRÁČ exkluzívne pre TABLET.TV: Pieseň Sokoly mala skončiť v koši

Ondrej Kandráč v Tablet.TV. Foto: Tablet.TV

Ondrej Kandráč v exkluzívnom rozhovore prezradil, s kým spolupracuje na pripravovanej novej piesni, ktorú si verejnosť vypočuje už onedlho.

Bratislava, 11. októbra (TABLET.TV) – Keď takmer pred 15. rokmi primáš Kandráčovcov prvýkrát vystúpil v Bratislave, mal trému a šatniar mu povedal, že tréma odíde spolu s ľuďmi, hneď ako začne spievať. Uviedol to Ondrej Kandráč pred zaplnenou bratislavskou Inchebou v stredu večer, kde sa hudobníci predstavili v rámci koncertnej šnúry "Šaľene turné". Na hudobné začiatky zaspomínal Ondrej Kandráč aj pred kamerou TABLET.TV a v exkluzívnom rozhovore prezradil, s kým spolupracuje na pripravovanej piesni, ktorú si verejnosť vypočuje už onedlho.

"Verím, že našich fanúšikov čaká čo najhlbší kultúrny zážitok," uviedol Kandráč v súvislosti s turné. "Už len samotný názov je spätý s nami - východniarmi. Slováci nám zvyknú, v dobrom, nadávať do šialených, sme dravší, temperamentnejší, musíme sa popasovať so životným osudom. Ja sa veľmi teším, že to celé pozitívne vypálilo, lebo všade, kde hráme, je vypredané," pochválil sa. Podľa lídra Kandráča zažíva skupina mimoriadne prajné obdobie. "Celé sa to snažím brať s pokorou a úctou, voči divákom, ktorí obetujú nejaké euro zo svojho rozpočtu a prídu na náš koncert," povedal.



Kandráčovci sú dnes držiteľmi už štyroch platinových platní za ľudové piesne. Veľký úspech sa spája aj s ich skladbou Sokoly, s ktorým sa delia so skupinou I.M.T. Smile. "Je to doba, ktorá dozrela na takýto hudobný žáner. Ak by sme takýto hit nahrali pred 15, 10 alebo 5 rokmi, pochybujem, že by to tak zarezonovalo na verejnosti. Začíname si uvedomovať, že síce patríme do EÚ, každý štát a každý národ je svojrázny a u mladej generácie sa zobúdza hrdosť k tomu, že sme Slováci. Na naše korene a národnosti, ktoré tu žijú," vysvetľuje si úspech spomínanej skladby. "Išli sme do toho tak, že ak to nevyjde, tak celá nahrávka pôjde do koša, taká bola dohoda. Celé to vyšlo, chvalabohu," dodal Kandráč.

Aj napriek tomu, že ich v rámci turné čaká niekoľko vystúpení vo viacerých slovenských mestách, Kandráčovci pracujú na novej piesni so speváčkou Celeste Buckingham. "Čoskoro predstavíme pieseň s Celeste Buckingham. Siahli sme po nádhernej perzskej skladbe, text nám napísal Vlado Puchala, aranžmán robila Ľubica Čekovská. Stretli sme sa fantastická skupina muzikantov a zostáva dúfať, že sa to podarí," uzavrel Ondrej Kandráč pre TABLET.TV.