Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Na Open Jazz Feste vystúpi 40 hudobníkov z 13 krajín sveta

Festival je tiež miestom stretávania sa generácií - zrelých poslucháčov v pokročilejšom veku, ale aj veľkého množstva mladých ľudí.

Zelená voda 10. júla (TASR) – Osem kapiel a 40 hudobníkov z 13 krajín sveta sa predstaví na šiestom ročníku jediného slovenského džezového festivalu pod holým nebom Open Jazz Fest. V piatok a v sobotu (19.–20.7.) sa uskutoční v prírodnom amfiteátri v tesnom susedstve pláže na brehu jazera Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom.

Ambíciou festivalu je podľa organizátora Mateja Saleka ponúknuť a predstaviť divákom čo najširší záber jazzovej hudby v interpretácii, a vďaka spoločným projektom aj kooperácii svetových a domácich špičkových hudobníkov. Na svoje si podľa neho prídu milovníci tradičného džezu, electroswingu, new music, autorského progresívneho džezu, fusion aj funky.

Festival je tiež miestom stretávania sa generácií - zrelých poslucháčov v pokročilejšom veku, ale aj veľkého množstva mladých ľudí. "So zadosťučinením vnímame, že festival má už napriek mladej histórii svoju fanúšikovskú základňu, ktorá nie je nijako vekovo ohraničená. Motivuje nás predstava, že spolu s naším publikom môžeme zrieť a starnúť pri skvelej hudbe," skonštatoval dramaturg festivalu Marian Pavlovič s tým, že diváci sa nemusia obávať vrtochov počasia, keďže dominantná časť amfiteátra je zastrešená.

V piatok 19. júla sa od 19.00 hodine predstavia džezové zoskupenia Danijel Cacija Quintet (HR, SK, FIN, H, UKR), NBS trio feat. Scott Hamilton (SK, USA), TUTU & Michal Žáček feat. Teresa Polk (CZ, SK, USA), Raphael Wressnig & The Big Boogaloo Hornz (A), o deň neskôr na Zelenej vode vystúpia Marta Kroll (PL), Tingvall Trio (D), Moonlight Breakfast (RO) a Paul Jackson Trio feat. Pee Wee Ellis (USA).