Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Peter Peci Uherčík pripravil novú verziu hitu Loď do neznáma

Na snímke Laco Lučenič (vpravo) a Peci Uherčík (vľavo) Foto: TASR/Mária Ďurčeková

K realizácii novej nahrávky Loď do neznáma, ČS verzia 2012 si prizval priateľov, ktorí boli už v tej dobe hviezdami a s mnohými sa pozná ešte z tých čias.

Bratislava 21. december (TASR) – Známy slovenský muzikant pripravil remake hitu Loď do neznáma, ktorý zložil spolu s Martinom Sarvašom v závere 80. rokov. Nová verzia tejto známej pesničky je v česko-slovenskej verzii a v obsadení pri príležitosti blížiaceho sa 20. Výročia rozdelenia spoločného štátu Čechov a Slovákov.

K realizácii novej nahrávky Loď do neznáma, ČS verzia 2012 si prizval priateľov, ktorí boli už v tej dobe hviezdami a s mnohými sa pozná ešte z tých čias. Patria k nim Fero Griglák, Dušan Hájek, Petr Janda, Vašek Neckář a jeho brat Jan Neckář, Pavol Hammel, Jožo Ráž, Aleš Brichta, z mladšej generácie slávici a hlavne talentovaní speváci Peter Cmorik a Mário Kuly Kollár, ktorí si už získali svoje miesto na hudobnej scéne, podobne ako aj zástupkyňa nežnejšieho pohlavia, slávna aj v zahraničí, hlavne v Nemecku – Marta Jandová, dcéra dnes už legendárneho gitaristu Petra Jandu.



Gitarista, skladateľ, producent Peter Peci Uherčík (1965) začínal v závere 70-tych rokov v amatérskych skupinách, neskôr to boli kapely Demikát, Mona Lisa a Midi, ktoré sa postupne profesionalizovali. Je vyhľadávaným štúdiovým muzikantom, spolupracoval na desiatkach albumov iných interpretov. Je aktívny aj ako producent, je členom viacerých hudobných zoskupení.