Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Po boku hviezd J. Lawa a A. Hopkinsa si zahrali slovenské herečky

Slovenské herečky Gabriela Marcinková (2. zľava), Lucia Siposová (vpravo) a ich ruská kolegyňa Dinara Drukarovová pózujú s brazílskym režisérom Fernandom Meirellesom pred projekciou filmu "360" na otvorení Londýnskeho filmového festivalu 12. októbra 2011. Foto: TASR/AP

Slovenské herečky sa do medzinárodnej produkcie Veľkej Británie, Rakúska, Francúzska a Brazílie dostali vďaka úspešnému konkurzu.

Trenčianske Teplice 28. mája (TASR) – Na tohtoročnom 20. ročníku medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest (16.–23.6.) premietnu medzinárodný film 360.

Po boku hviezdnych hercov Jude Lawa a Anthony Hopkinsa si v ňom zahrali aj slovenské herečky Lucia Siposová a Gabriela Marcinková.

Ako dnes TASR informovala PR manažérka Agentúry Forza Zuzana Čižmáriková, film rešpektovaného režiséra Fernanda Meirellesa, ktorý nakrútil aj slávne Mesto Bohov, bude nepochybne jednou z najatraktívnejších snímok sekcie Európske zákutia.

Britský herec Jude Law pózuje so slovenskými herečkami Luciou Siposovou (vpravo) a Gabrielou Marcinkovou počas predstavenia filmu 360 vo Viedni 26. apríla 2011.
Foto: TASR/AP
Kaskádu krkolomných peripetií spustí mladá slovenská prostitútka vo Viedni, s ktorou sa zapletie britský biznismen. A je ňou Lucia Siposová, ktorá má vo filme aj zopár odvážnych záberov. A tiež scénu s Judom Lawom. Študentka Vysokej školy múzických umení Gabriela Marcinková sa vo filme objavuje po boku ruskej hviezdy Vladimira Vdovičenkova.

Slovenské herečky sa do medzinárodnej produkcie Veľkej Británie, Rakúska, Francúzska a Brazílie dostali vďaka úspešnému konkurzu. Svetoznámy režisér trval na tom, že do úloh sestier - prostitútok Anny a Mirky z Bratislavy, chce obsadiť ozajstné Slovenky.

"Pre mňa to bola prvá skúsenosť s medzinárodným projektom, počas nakrúcania som bola veľmi nervózna. Ale veľmi som ocenila, ako sa ma celý štáb snažil upokojiť. Práca aj atmosféra boli skvelé," povedala Marcinková, ktorá spolu s kolegami z filmu 360 otvárala známy Londýnsky filmový festival.

"Bola to veľkolepá životná šanca a skúsenosť. Som veľmi vďačná, že som v tomto, hviezdami nabitom filme mohla vystupovať," dodala Siposová.