Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Hity Prodigy zaznejú v Bratislave zo špičkovej techniky

Keith Flint (vľavo), vpravo Liam Paris Howlett. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do Bratislavy prichádza kapela druhýkrát, pódium a aparatúru dovezie do Bratislavy sedem kamiónov.

Bratislava 13. apríla (TASR) – Už o dva týždne, 27. apríla, budú kroky fanúšikov tanečnej elektronickej hudby smerovať do bratislavskej Aegon Arény NTC na koncert anglickej skupiny Prodigy.

Pódium a aparatúru dovezie do Bratislavy sedem kamiónov, rovnaký svetelný a zvukový aparát využívajú kapely Radiohead či Foo Fighters, takže hity ako Breathe, Firestarter či Out Of Space zaznejú v Bratislave zo špičkovej techniky. „Zísť po koncerte z pódia a cítiť, že sme to tam úplne rozbili, je tá správna odmena pre nás,“ povedal pre médiá frontman hudobnej legendy Keith Flint.

Celosvetovo najpredávanejší časopis o elektronickej hudbe Mixmag rozdával vo februári hudobné ocenenia. Medzi laureátov sa zaradili aj Prodigy a získali ocenenie pre Najlepšiu tanečnú kapelu všetkých čias. V prestížnej ankete, ktorá trvala niekoľko mesiacov a hlasovali v nej desaťtisíce fanúšikov tanečnej hudby po celom svete, prevyšovali britskí Prodigy aj také silné mená tanečnej hudobnej scény, ako sú Daft Punk, Chemical Brothers či Underworld.



Elektronická formácia Prodigy vznikla v roku 1990. V auguste 1991 mali v anglickej hitparáde prvý hit Charlie. V roku 1996 mali dva veľké hity Firestarter a Breathe, oba sa dostali na prvé miesto hitparády. V septembri 1992 vydali prvý album Experience. V júli 1994 vydali album Music For The Jilted Generation.

Dostal sa na prvú pozíciu v rebríčku albumov rovnako ako aj ďalšie dva The Fat Of The Land v júli 1997 a Always Outnumbered, Never Outgunned. V singlovej TOP 40 hitparáde mali zatiaľ 17 skladieb. Na svojom konte majú päť štúdiových albumov, ten piaty Invaders Must Die vydali vo februári 2009. V máji 2011 vydali koncertný album World's On Fire.

Do Bratislavy prichádza kapela druhýkrát, 7. marca 2009 vystúpili na koncerte v PKO. Po bratislavskom koncerte sa presunú do Budapešti, kde vystúpia 28. apríla. Českí fanúšikovia si ich koncert môžu pozrieť 4. júla na festivale Rock For People.