Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Robbie Williams vydá v novembri nový album

Robbie Williams Foto: TASR/AP

Nový album nahrával Robbie v Los Angeles a svojim fanúšikom ho predstaví už o pár dní.

Bratislava/Londýn 4. septembra (TASR) – Po návrate ku skupine Take That a veľmi úspešnom svetovom turné sa spevák Robbie Williams opäť zavrel do štúdia, aby začal pracovať na novom albume. Po mesiacoch intenzívnej práce a týždňoch rôznych dohadov sú k dispozícii aj prvé oficiálne informácie.

V poradí deviaty štúdiový album Robbieho Williamsa a zároveň prvý, ktorý tento britský umelec vydáva pod hlavičkou Universal Music, má naplánovaný dátum vydania 5. november. Ponesie názov Take The Crown.

"Po reunion s Take That a zlome v mojej kariére, ktorý ma v mnohých smeroch nabudil, som sa chcel vrátiť späť so silným sólovým albumom. Mojou hlavnou prioritou bolo napísať piesne, ktoré nielen ja, ale aj celý svet bude považovať za hity. Som veľmi nadšený," uviedol pre médiá k obsahu nového albumu samotný interpret.

Nový album nahrával Robbie v Los Angeles. Produkčne sa podeň podpísal Jacknife Lee, ktorý v minulosti produkoval skupiny U2, Snow Patrol, R.E.M., Bloc Party alebo Kasabian. Výsledkom je 11 piesní, z ktorých už teraz vytŕča pilotný singel s názvom Candy. Ten Robbie predstaví svojim fanúšikom už o pár dní.

Spomínanú pesničku Robbie napísal so svojím kolegom z formácie Take That Garym Barlowom. "Je to letná pieseň o dievčati, ktoré si myslí, že je úžasné. Ona by aj mohla byť, ale je svojím spôsobom tak trošku zákerná," uvádza k singlu spevák a dodáva: "Napísanie niektorých piesní trvá veľmi dlho a niektoré vám z úst vypadnú kompletne sformované, ani o tom nemusíte premýšľať. Ani neviem, ako mi práve toto vypadlo z úst a ako sa mi to objavilo v mozgu, ale proste sa to stalo."

Pripomeňme, že Robbie Williams je jedným z najúspešnejších interpretov hudobného priemyslu. Doposiaľ predal viac než 60 miliónov albumov, získal viac cien Brit Awards než ktorýkoľvek iný umelec (celkom 17) a šesť jeho albumov sa objavuje v prvej stovke najpredávanejších platní v histórii Veľkej Británie.

Navyše sa zapísal aj do Guinnessovej knihy rekordov, keď v roku 2006 v priebehu jediného dňa predal viac než 1,6 milióna vstupeniek na svoje koncertné turné. Nový album Take The Crown bude podľa zasvätených ašpirovať na titul najočakávanejší album roku 2012.