Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Robo Papp a Bystrík rozbiehajú spoločný projekt

Robo Papp Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Robo Papp a Bystrík začali nahrávať spoločný singel, ktorý je prvým krokom ich projektu.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Speváci Robo Papp a Bystrík pripravujú spoločnú hudobnú cestu. V týchto dňoch nahrávajú svoj prvý spoločný singel a intenzívne pracujú aj na videoklipe a úplne novom umeleckom koncepte. Nový projekt plánujú rozbehnúť už o pár týždňov.

„S Bystríkom robíme spoločné koncerty už od roku 2008, tie sme v minulom roku rozšírili aj o množstvo výchovných koncertov. Asi bolo len logickým vyústením, že ľudia si stále častejšie začali pýtať aj spoločné pesničky. Keďže nám to spolu ladí a aj nás to spolu stále baví, beriem to ako prirodzené vyvrcholenie našej štvorročnej spolupráce,“ uviedol pre médiá Robo Papp.

„S Robom si sedíme hudobne, ľudsky, dokonca i humorom. Aj po stovkách odohraných spoločných koncertov si máme vždy čo povedať. Robo je výborný muzikant, obdivujem ho ako speváka a milujem jeho humor,“ dodal o svojom novom hudobnom partnerovi Bystrík.

Na nahrávanie prvého spoločného singla si Bystrík a Robo vybrali Littlebeat studio. „Toto štúdio je špecifické súčasným zvukom a aranžmánmi. Páči sa mi ich rôznorodá produkcia, ako skladajú pesničky, melodické linky, ich agilnosť, prispôsobivosť, ale zároveň aj vlastný vysoko profesionálny názor. Z môjho pohľadu zvukovo nemá momentálne Littlebeat studio na Slovensku konkurenciu,“ zdôvodnil túto voľbu Robo Papp.

Prvý singel, fotky a videoklip sú len časťou toho, čo Bystrík a Robo už niekoľko týždňov intenzívne tvoria. Spoločne s fotografmi Zuzkou Gavulovou a Petrom Frolom, módnym návrhárom a stylistom Lukášom Kimličkom, kameramanom Štefanom Lelovičom, grafickým dizajnérom Ivom Mesárošom a mnohými ďalšími členmi tímu, ktorý vedie ich manažérka Iveta Haulíková, pracujú na tom, aby čo najnázornejšie prerozprávali svoje príbehy, to čo ich dvoch spája a čo rozdeľuje. Hoci je v súčasnej dobe nahrávanie albumov brané skôr ako nákladná promo záležitosť, v budúcom roku by malo uzrieť svetlo sveta aj spoločné CD Bystríka s Robom Pappom. „CD je ako kniha, je tam určitý príbeh, výpoveď umelca, ľudia si v pesničkách nachádzajú svoje príbehy. A dosiahnuť toto všetko sa len jedným či dvoma singlami nedá,“ dodal Bystrík.