Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

RTVS prichádza na jeseň s novinkami, ale aj známymi reláciami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

S novými časťami sa vrátia aj dokumentárne série Moja diagnóza a Família, Silná zostava, Večera s Havranom, SK DEJINY, Experiment, Trochu inak s Adelou či Anjeli strážni Aleny Heribanovej.

Bratislava 22. augusta (TASR) – RTVS prinesie vo svojej jesennej vysielacej štruktúre niekoľko noviniek a premiér, po letnej prestávke sa s novými časťami vrátia aj viaceré dokumentárne série či šou. TASR o tom informovala Silvia Turnerová z RTVS.

Pondelky budú patriť európskym filmom. V utorky sa bude cestovať S úsmevom po Slovensku, novinkou bude od októbra rodinná relácia Stará škola, kde sa budú spájať generácie a učiť sa navzájom. Vo štvrtky sa vráti talkšou Zlaté časy, v piatky súťažná šou Milujem Slovensko. Od októbra pribudne v piatok aj nová večerná talkšou V dobrej spoločnosti, ktorou bude sprevádzať Jarmila Lajčáková-Hargašová.

V sobotu si budú diváci spolu so známymi tvárami preverovať vedomosti v súťažno-zábavnej šou Záhady tela, ktorú vystrieda relácia Neskoro večer s Petrom Marcinom. V nedeľu podvečer pripraví Kamila Magálová nové recepty v Tajomstve mojej kuchyne a večery budú patriť filmom slovenskej a svetovej produkcie.

Piatkové večery na Dvojke budú patriť 15-dielnej sérii dokumentov Príbeh filmu: Odysea, soboty sa ponesú v znamení dánskej produkcie Unášaní búrkou a nedele prinesú ďalší nový seriál - adaptáciu Neapolskej ságy Eleny Ferrante s názvom Geniálna priateľka. Pripravených je tiež viacero dokumentov svetovej a slovenskej produkcie, ktoré budú venované histórii, osobnostiam, prírode či investigatíve.

S novými časťami sa vrátia aj dokumentárne série RTVS Moja diagnóza a Família, formáty hovoreného slova Silná zostava, Večera s Havranom, SK DEJINY, Experiment, Trochu inak s Adelou či Anjeli strážni Aleny Heribanovej.

"RTVS pokračuje v zachovávaní kultúrneho dedičstva a k 80. výročiu začiatku 2. svetovej vojny uvedie v obnovenej premiére trojdielny film Sám vojak v poli, ktorý diváci uvidia postupne v nedele od 1. septembra," poznamenáva RTVS s tým, že na svoje si prídu aj milovníci športu či hudby.