Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V rámci sitkomu sú vždy najúspešnejšie tie rodinné, tvrdí Peter Marcin

Peter Marcin sa divákom predstaví v úlohe bývalého futbalistu Jozefa, ktorý sa po aktívnej činnosti presťahoval z Prahy na Slovensko. Foto: TASR/Michal Svítok

Nový koprodukčný rodinný sitkom Hlavne, že sa máme radi odvysiela dnes večer o 21.10 hodine v premiére verejnoprávna Jednotka.

Bratislava 8. januára (TASR) - Herec, humorista a zabávač Peter Marcin sa dnes vracia na televízne obrazovky v novom pôvodnom televíznom sitkome Hlavne, že sa máme radi.

"Napísal som námet, ja som si to vlastne celé vymyslel a išiel som do Prahy. Castingovej agentúre som zadal, nech mi na to urobia casting," povedal pre TASR Peter Marcin. Divákom sa predstaví v úlohe bývalého futbalistu Jozefa, ktorý sa po aktívnej činnosti presťahoval z Prahy na Slovensko.

Herec, autor námetu a spolurežisér nového projektu, si veľa sľubuje od československého obsadenia sitkomu. Marcinovu seriálovú manželku Jindřišku hrá česká herečka Sabina Laurinová a excentrickú matku Květu, ktorá je presvedčená, že manželstvo jej dcéry je odsúdené na zánik, ďalšia česká herečka Jana Švandová. "Na svokru prišlo viacej herečiek, pani Jana Švandová bola, samozrejme, najenergickejšia. Doniesla si dve parochne, že ktorá by bola lepšia. Hneď som videl tú chuť položiť sa do komediálneho žánru, takže tá voľba bola jednoznačná," priznal Marcin.

Ako ďalej uviedol, so Sabinou Laurinovou sa spoznal úplnou náhodou, pri filmovom projekte Mateja Mináča, ktorý sa napokon nerealizoval. "Boli sme spolu na skúškach, hodili nás tak do vody, že máme improvizovať ako dvaja manželia. Veľmi sme si porozumeli a každému sa to páčilo, tiež to bola jednoznačná voľba," doplnil humorista, ktorý v Prahe objavil pre nový seriál aj neopozeranú tvár v podobe herca Romana Mrázika. Ten sa divákom predstaví v úlohe podivuhodného podnájomníka, ktorý býva v pivnici rodičovského domu. "Chceli sme priniesť aj hercov, ktorí nie sú okukaní a ktorí neúčinkujú vo všetkých seriáloch, ktoré sa na Slovensku v televíziách točia. Keďže sme chceli Slováka, opýtali sme sa v Prahe," poznamenal Marcin na margo Romana Mrázika, ktorý účinkuje v pražskej Ypsilonke, v divadle dosť zameranom na komediálne žánre. V úlohe Jozefovho otca Karola, bývalého policajta, diváci uvidia Mariána Labudu. Televíznu rodinku dopĺňa dcéra Michaela, ktorú hrá mladá herečka Dominika Richterová.

Peter Marcin pripustil, že pri tvorbe vymyslených príbehov trojgeneračnej slovensko-českej rodinky vychádzal z osvedčených postupov, ktorými divákov presvedčil v minulých projektoch, ale nechal sa inšpirovať aj úspešnými svetovými seriálmi. "V rámci sitkomu sú vždy najúspešnejšie tie rodinné - Step by Step, Priatelia, Frasier, Dva a pol chlapa. Tie najúspešnejšie sitkomy vychádzajú z rodinného prostredia a je to logické, pretože tie situácie sú ľuďom blízke, a keď ich trošku dáte do absurdna, tak to začína byť smiešne. Ale sú to situácie jednoduché, ktoré každý pozná," dodal.

Nový koprodukčný rodinný sitkom Hlavne, že sa máme radi, na ktorom sa spolupodieľali v úlohe hlavného scenáristu a výkonného producenta Ján Gordulič, Viktor Csudai ako režisér, odvysiela dnes večer o 21.10 hodine v premiére verejnoprávna Jednotka.