Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Seriál Kriminálka Staré Mesto ocenili na festivale v Moskve

Herečka Zuzana Fialová Foto: TASR/Martin Baumann

Diplom za herecký výkon získala i predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, nadporučíčky Krauzovej, Zuzana Fialová

Bratislava 22. apríla (TASR) - Špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov (17.-21.4.) v Moskve získala Kriminálka Staré Mesto.

"Seriál, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať začiatkom mája, sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel z deviatich krajín sveta v kategórii TV seriál," TASR informovala Iveta Pospíšilová zo spoločnosti Trigon Production.

Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v šiestich hlavných kategóriách. Ďalšie dve kategórie - hrdina a antihrdina - boli súťažou hercov.

"Diplom za herecký výkon získala i predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, nadporučíčky Krauzovej, Zuzana Fialová," doplnila s tým, že cenu v podobe skleneného kužeľa i diplom si tvorcovia prevezmú v Bratislave o dva týždne.

"Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, sedem dielov videlo v ČR a SR osem a pol milióna divákov," komentoval festivalový úspech producent Patrik Pašš. "Potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," dodal.

Seriál nakrútila produkčná spoločnosť Trigon Production v koprodukcii s RTVS, ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu. Druhá séria detektívok sa má objaviť na televíznych obrazovkách na jeseň tohto roku.