Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Iconito nahrala novú hokejovú hymnu Poďme spolu vpred

Hudobná skupina Iconito. Foto: Youtube

Pieseň Poďme spolu vpred predstaví kapela na koncertnom turné v rámci majstrovstiev sveta v hokeji po celom Slovensku, prvý koncert odohrá 10. mája v Košiciach.

Bratislava 9. mája (TASR) – Skupina Iconito nahrala novú skladbu Poďme spolu vpred. Hovorí v nej, že našim hokejistom treba "fandiť" stále, bez ohľadu na výsledky. Hudbu aj text skladby zložil líder kapely Kristián Dufinec, producentom je Igor Timko. Na účinkovanie v klipe si kapela pozvala viaceré slovenské hokejové legendy. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Už dávnejšie mala kapela Iconito možnosť vytvoriť športové hymny, najmä pre domáce kluby z Michaloviec. Čerešničkou na torte však bolo stále pre nás vytvoriť pieseň venovanú našej hokejovej reprezentácii. S hokejom sme, pochopiteľne, ako iní hrdí Slováci hokejovej republiky vyrastali,“ uviedol pre médiá Dufinec.

Aj videoklip vznikol pod jeho taktovkou. Nakrúcal sa na štyroch miestach počas štyroch dní, na zimnom štadióne v Piešťanoch, kde počas prípravy pred MS v hokeji reprezentácia trénovala, v jaskyni Čertova pec pri Radošine a vo Vysokých Tatrách. Jeden záber vznikol na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Dlhých dieloch v Bratislave. V klipe hviezdia slovenské hokejové legendy, medzi nimi Richard Lintner, Róbert Petrovický, Jozef Stümpel, Richard Zedník, Rastislav Pavlikovský, Michal Handzuš, Ján Lašák, Rastislav Staňa, ale aj mladá generácia hráčov a súčasná reprezentácia, menovite Matúš Sukeľ, Adam Liška, Mário Grman, Dávid Gríger a Andrej Košarišťan.



Pieseň Poďme spolu vpred predstaví kapela na koncertnom turné v rámci majstrovstiev sveta v hokeji po celom Slovensku, prvý koncert odohrá 10. mája v Košiciach, ďalšími zastávkami budú Banská Bystrica (11. 5.), Nitra (18.5.), Martin (18. 5.), Trenčín (20. 5.) a Poprad (25. 5.).

Skupina Iconito pochádza z Michaloviec a hrá v zložení Kristián Dufinec (spev, gitara), Martin Rusnák (sólová gitara), Michal Choma (basgitara, spev), Róbert Hvostaľ (klávesy), Ondrej Choma (akustická gitara) a Lukáš Farbár (bicie). V roku 2014 vydala debutový singel s názvom Chcem zmenu. Za ním nasledovali piesne s občianskou tematikou Spolu za jedno lano a Za Karpatským lesom. V tom istom roku skupina s piesňou Dva svety vyhrala súťaž Košický zlatý poklad. Od roku 2017 spolupracuje s Igorom Timkom, vydala single Čaj a med, Táram či Slovenské devy. Novinkou Poďme spolu vpred avizuje kapela na jeseň vydanie druhého albumu.