Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slovenská pošta vydáva známku s motívom historickej elektrárne

Historická elektráreň v Piešťanoch postavená v roku 1906 je motívom novej poštovej známky, ktorú v piatok 18. mája 2018 vydala Slovenská pošta. Známka s nominálnou hodnotou 0,50 eura dopĺňa emisný rad Technické pamiatky, v ktorom boli v minulosti vydané poštové známky s motívmi významných stavieb, priehrad, mostov historických vozidiel a ďalšej techniky. Autorom výtvarného návrhu je akademický maliar Marián Komáček. Foto: TASR - Slovenská pošta

Na poštovej známke je vyobrazený pohľad na priečelie zrekonštruovanej historickej elektrárne v Piešťanoch, ktorá slúžila do roku 1945 ako obecná mazutová elektráreň.

Bratislava 18. mája (TASR) – Historická elektráreň v Piešťanoch postavená v roku 1906 je motívom novej poštovej známky, ktorú v piatok vydala Slovenská pošta. Známka s nominálnou hodnotou 0,50 eura dopĺňa emisný rad Technické pamiatky, v ktorom boli v minulosti vydané poštové známky s motívmi významných stavieb, priehrad, mostov historických vozidiel a ďalšej techniky. Slávnostná inaugurácia poštovej známky sa uskutoční v piatok popoludní vo výstavných priestoroch Elektrárne Piešťany.

Na poštovej známke je vyobrazený pohľad na priečelie zrekonštruovanej historickej elektrárne v Piešťanoch, ktorá slúžila do roku 1945 ako obecná mazutová elektráreň a v roku 1995 bola pre svoj historický a architektonický význam vyhlásená za kultúrnu technickú nehnuteľnú pamiatku, priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. Súčasne s poštovou známkou pošta vydáva tzv. obálku prvého dňa s pečiatkou. Autorom výtvarného návrhu je akademický maliar Marián Komáček.