Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Zuzana Smatanová boduje so skladbou Miluj ma alebo odíď

Zuzana Smatanová Foto: TASR/Martin Baumann

V týchto dňoch sa už šesťnásobná slovenská Zlatá slávica chystá na premiéru filmu Miluj ma alebo odíď, ktorú si 15. januára určite nenechá ujsť.

Bratislava 10. januára (TASR) – Svoje hitmakerské schopnosti opäť preukázala Zuzana Smatanová pri pesničke Miluj ma alebo odíď, ktorú zložila pre rovnomenný film režisérky Mariany Čengel Solčanskej. Pieseň je na svete necelé dva mesiace a podľa oficiálneho rebríčka hranosti SK éter patrí k najhranejším skladbám v slovenskom éteri.

"Som autorkou hudby aj textu. Na pesničke som pracovala popri koncertovaní asi mesiac. Vďaka tomu, že som vedela, o čom je hlavná idea filmu, sa mi oveľa ľahšie písal text, ktorý s ním súvisí," vysvetlila pre médiá Smatanová.

K novej skladbe stihla Zuzana už nakrútiť aj videoklip. Šarmantná speváčka predviedla v klipe pod taktovkou režisérky Solčanskej doslova herecký výkon. Asistoval jej herec Marko Igonda, s ktorým si spolu zahrali manželský pár.

"Bola to moja prvá skúsenosť nakrúcať pred kamerami vzťah a niečo tak osobné. Marko má veľa skúseností, takže s tým určite problém nemal. Nešlo o žiadne prehnané veci, ktoré by mi prekážali. V každom prípade ležať s Markom na zemi, mať pred sebou desaťčlenný filmový štáb a čakať na slovo – akcia - bolo miestami nepohodlné, ale aj veľmi vtipné," dodala speváčka.



Je to už druhá spolupráca Smatanovej s režisérkou Marianou Čengel Solčanskou. Pre jej prvý film Legenda o Lietajúcom Cypriánovi, ktorý mal premiéru v júli 2010, zložila a nahrala pieseň Lietajúci Cyprián.

V týchto dňoch sa už šesťnásobná slovenská Zlatá slávica chystá na premiéru filmu Miluj ma alebo odíď, ktorú si 15. januára určite nenechá ujsť. V novom roku pripravuje výstavu portrétov 15 slovenských osobností, ktoré sama nakreslila. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.