Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Snímka Ja, Simon odštartovala nový projekt Duša a film

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Projekcia sa konala pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia. Jeho témou je v tomto roku Duševné zdravie detí a mládeže so zameraním na coming-out pri problémoch so sexuálnou orientáciou.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Nový projekt Duša a film odštartovala v pondelok (8.10.) v bratislavskom Kine Film Europe americká snímka Ja, Simon. Projekcia sa konala pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorým je 10. október. Jeho témou je v tomto roku Duševné zdravie detí a mládeže so zameraním na coming-out pri problémoch spojených so sexuálnou orientáciou.

Cyklus hraných filmov a diskusií s názvom Duša a film pripravila spoločnosť Film Europe v spolupráci s Ligou za duševné zdravie. "Na úvod sa vždy premietne film, ktorý sa zaoberá problematikou z oblasti duševných porúch alebo duševnými problémami v každodennom živote. Po skončení filmu budú s divákmi besedovať dvaja odborníci a prípadne aj človek, ktorý sa s takouto poruchou alebo problémom musel vyrovnať," TASR informovala Dagmar Krepopová zo spoločnosti Film Europe. Projekcie s následnými diskusiami budú každý druhý pondelok v mesiaci v Kine Film Europe v Pistoriho paláci o 18. h.

Druhá diskusia bude po projekcii filmu Toni Erdmann 22. októbra, mimoriadne druhý raz v októbri. Diskutovať budú psychiatrička Jana Vránová a psychológ Matúš Bakyta. "Témou diskusie bude vzťah rodičov a dospelých, prácou pohltených detí, stret odlišných životných smerovaní a vyhorenia z práce," dodala.