Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Speváčka Natália Hatalová vydáva novú pieseň Prvý plán

Speváčka Natália Hatalová. Foto: Printscreen Youtube

K singlu stihla speváčka nakrútiť aj videoklip. Je v ňom zviazaná v kazajke a jej ošetrujúceho lekára hrá herec Ján Jackuliak.

Bratislava 18. mája (TASR/Teraz.sk) - Speváčka Natália Hatalová predstavuje novinku s názvom Prvý plán z pripravovaného nového albumu. Singel zaujal aj známeho hudobníka a producenta Steveho Baughmana, zvaného aj Steve B.

„Veľmi sa z tejto pesničky teším. Od začiatku som cítila, že bude trochu rytmickejšia, tanečnejšia a podľa niekoho možno veselšia. Hudba je alchýmia, nemám jednoznačný koncept, je to o pocitoch, ktoré sú, keď počujete motív piesne. Vlastne by sa dalo povedať, že to nie ja, ale samotná pieseň udáva tón a smer, o čom vlastne bude. Preto ak sa ma niekto opýta, prečo boli predchádzajúce songy textovo vážnejšie, odpoveď je, že jednoducho preto lebo tá pieseň si to vyžadovala. Prvý plán reflektuje život okolo. Ide o čistý prvý plán – bez zábran, bez predsudkov, bez emócií. Je to len živočíšny pud, stretnutie dvoch ľudí, ktorým nejde o nič viac, či menej, len o stretnutie na jednu noc a možno naposledy. Je to také neoficiálne tabu, o ktorom sa nehovorí," uviedla pre médiá Natália Hatalová.

„Pamätám si ako som raz brázdila internetom a počúvala nové pesničky. Zaujala ma jedna pieseň. Púšťala som si ju stále dokola a opakovala jedno: „Ten zvuk je úžasný, taký ja asi nikdy nebudem mať.” Vyhľadala som na nete kto je za tým. Bol to Steve B, ktorý získal Grammy Award, spolupracoval so svetovými hviezdami ako Eminem, Michael Jackson, No Doubt, či Destiny's Child. Priznám, sa že keď sme mu napísali, neočakávali sme, že odpíše. Nuž a v dobrom nás šokoval. Pieseň sme mu poslali večer a ráno nás už čakala odpoveď aj s novým masterom. Bez toho, že by sme mu za to poslali čo len dolár. Samozrejme zaplatili sme, ale až na naše naliehanie. Naozaj je to prístup, na ktorý nie som zvyknutá," dodáva speváčka.

K singlu stihla speváčka nakrútiť aj videoklip. Je v ňom zviazaná v kazajke a jej ošetrujúceho lekára hrá herec Ján Jackuliak. Natália a Ján majú totiž veľa spoločného. Obaja študovali na JAMU v Brne, populárny herec bol dokonca jej učiteľom, a dodnes sú veľmi dobrými priateľmi.



„Tým že samotná pieseň je prvoplánová, pri klipe sme chceli ísť úplne inou cestou. To, že súčasťou bude tanečné číslo, že to bude dynamické, mi bolo jasné už od začiatku. Možno by niekto povedal, nasekajte tam pekné obrázky, sem tam tančeky, implantujte pekného chlapca na diskotéku a téma je jasná. To bolo cesta, ktorou sa mi nechcelo ísť. Hľadala som kontrast a tak prišla úplne náhodná inšpirácia, závan niečoho iného. Zaujala ma jedna fashion fotografia, kde bola modelka v kazajke. Zohnať kazajku však dnes už nie je jednoduché. A to som si myslela, že mám celkom dobré kontakty. Už sa nepoužíva, je to zákonom zakázané. Takže v klipe vidíte len jej repliku,“ uzavrela Hatalová.

TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.