Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Ivan Tásler a Jana Kirschner posielajú do rádií spoločnú pieseň Svoji

Ivan Tásler Foto: TASR/Martin Baumann

"Je to pieseň, ktorá vznikla z lásky a rešpektu k hudbe a muzikanstvu," hovorí Ivan Tásler.

Bratislava 10. júla (TASR) - Ivan Tásler a Jana Kirschner po rokoch posielajú do rádií spoločný singel. Po dlhých rokoch od poslednej spolupráce na cover verzii skladby V slepých uličkách (1999) sa cesty stálic slovenskej hudobnej scény Ivana Táslera a Jany Kirschner opäť spojili. Tentoraz nielen interpretačne, ale aj autorsky. Zo spolupráce vznikla nová pesnička Svoji, ktorá má premiéru v slovenskom éteri.

O vzniku tejto pesničky hovorí Ivan Tásler: "Pieseň vznikla pred piatimi rokmi v našom štúdiu Valec v Dúbravke. Stretli sme sa vtedy po dosť dlhom čase a za jeden večer vznikla aj táto pieseň. Pravdepodobne to bude len singel, ktorý sa neobjaví ani na našom ani na Janinom albume. Je to pieseň, ktorá vznikla z lásky a rešpektu k hudbe a muzikanstvu. Už som ani neveril, že sa ju niekedy podarí dokončiť. Som rád, že to vyšlo a že sme našli čas, keď sa to nekríži s plánmi Janky a ani s plánmi IMT Smile."

"Keď mi Ivan zavolal, aby sme to dokončili, jediné čo ma zaujímalo bolo, aby tam zostala tá energia a láska k hudbe, ktorá v nej bola na začiatku. Myslím, že sa to podarilo. Urobili sme pesničku plnú energie, dali sme do toho celé srdce a dúfam, že to rovnako zapôsobí na ľudí," dodala k spolupráci Jana Kirschner.

Hudobne sa na skladbe podieľali Ivan Tásler, Jana Kirschner a Lukáš Kolivoška, text napísala Jana Kirschner. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.