Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Tim Robbins bude svoj režisérsky návrat nakrúcať aj na Václaváku

Tim Robbins Foto: TASR/AP

Informoval o tom internetový server cinemablend. com, ako aj české médiá.

Praha 13. augusta (TASR) - Viacero autentických lokalít si pre nakrúcanie snímky City of Lies odohrávajúcej sa v novembri 1989 v bývalom Československu vybral štáb amerického režiséra a herca Tima Robbinsa. Informoval o tom internetový server cinemablend.com, ako aj české médiá.

Herecké obsadenie filmu, ktorého niektoré scény sa budú nakrúcať i na pražskom Václavskom námestí, zatiaľ nie je známe. Rozpočet snímky by mal dosahovať 180 miliónov korún, z čoho značnú časť uhradia zámorskí tvorcovia za služby českých tvorivých i technických spolupracovníkov.

Pripravovaná novinka bude filmovou adaptáciou poviedky Arthura Phillipsa Wenceslas Square. Pôjde o romantický špionážny príbeh agenta americkej CIA a agentky československej ŠtB, nasadenej na amerického občana s cieľom kompromitovať ho, pričom dej sa bude odohrávať na pozadí spoločenských zmien v bývalom Československu. Scenár filmu pripravili Christopher Markus a Stephen McFeely.

Pre Tima Robbinsa, laureáta Oscara za herecký výkon vo filme Clinta Eastwooda Tajomná rieka, bude tento film návratom k réžii celovečernej hranej snímky po vijac ako desiatich rokoch. Naposledy nakrútil ako režisér ocenený celovečerný film Cradle Will Rock (1999).