Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

TV REPORTÁŽ: Ennio Morricone opäť očaril Bratislavu

Významný taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone (vľavo) za dirigentským pultom počas koncertu v Bratislave 19. januára 2016. Foto: TASR - Jakub Kotian

Prešiel necelý rok a taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone sa opäť vrátil do Bratislavy. Tento raz v rámci turné s názvom 60 rokov hudby.

Bratislava 20 januára (TABLET.TV) - Morricone do poslednej chvíle tajil, aké skladby v rámci turné s Českým národným symfonickým orchestrom odznejú. 87 – ročný skladateľ nakoniec oddirigoval zmes filmových melódií, zazneli aj známe skladby ako Harmonika či Misia.

Návštevníci bratislavskej Slovnaft arény sa ale započúvali aj do úryvkov z nového Tarantinovho filmu Osem hrozných, za ktorý získal skladateľ v podarí už tretí Zlatý Glóbus za najlepšiu filmovú hudbu. S Českým národným symfonickým orchestrom spolupracuje Morricone už niekoľko rokov, stretávajú sa aj pri nahrávaní filmovej hudby.

Praha, Budapešť, Bratislava – tieto mestá majú turné už za sebou, koncertná výprava sa presunie aj do Anglicka či Nemecka a turné sa ukončí v máji vo Francúzsku.