Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Upírska sága Twilight je vo finále, upíri obsadili Euroveu

Foto: TASR/AP

Premiéru záverečnej časti romantického dobrodružstva si nenechali ujsť ani známe osobnosti zo slovenského šoubiznisu.

BRATISLAVA 16. novembra (TERAZ.sk) - Kiná v bratislavskej Eurovei sa v stredu zahalili tojomnom. Ovládli ju upíri, ktorí sa pripravovali na rozhodujúci boj. Premiéra druhej - záverečnej časti upírskej ságy Twilight: Breaking Dawn - Part 2 nenechala chladným ani jediného fanúšika. Už hodinu pred začiatkom filmu sa pred kinosálami zhromažďovali nadšenci tohto žánru. S pomaľovanými tvárami, ktoré znázorňovali upírov a na tričkách so svojimi filmovými hrdinami nedočkavo prešľapovali z nohy na nohu. "Milujeme tento film, hlavne Roberta Pattinsona," vyznali sa s úsmevom tínedžerky Lucia a Simona.

Foto: TASR/AP
Premiéru záverečnej časti romantického dobrodružstva si nenechali ujsť ani známe osobnosti zo slovenského šoubiznisu. Televízny moderátor Roman Juraško sa s portálom TERAZ.sk podelil o pár svojich dojmov. "Ste správne hororovo naladení?" Znela naša otázka. "Hororovo aj by som bol naladený. Tento film ale našťastie nie je hororom aj keď vychádza z hororu. Je úplne otočený. Skôr by som povedal, že je to Rosamunde Pilcherová trochu šmrncnutá s Danielle Steelovou," skonštatoval s úsmevom. Známy moderator nakoniec vyšiel s pravdou von a priznal, že film už videl na svetovej premiére. "Ja nie som cieľová skupina, na koho je ten film zameraný, teda mladé dievčatá, ale prídu si na svoje aj tí, čo majú radi bojové scény," rozlúčil sa na záver Roman Juraško. Ďalšie známe tváre z televíznej obrazovky a kultúrneho života, ktoré sme v dave fanúšikov spoznali boli napríklad Erika Barkolová či herci Branislav Deák, Karin Hajdu a Dušan Cinkota. Posledne menovaného sme oslovili po skončení filmu a opýtali sa na jeho pocity.

Šou začala krátko po siedmej hodine večer. Krátke entre pred začiatkom filmu urobila známa spisovateľka románov pre ženy Eva Urbaníková. V kinosále však už každý čakal na to, ako bude pokračovať a ako sa skončí príbeh Edwarda Cullena a mladej Belly. Keď sa v úvodných titulkoch objavilo meno Robert Pattinson a Taylor Lautner tak sa v miestnosti ozval veľký aplauz.

Foto: TASR/AP


Romantická sága trvala 115 minút. Film s názvom Úsvit – 2. časť (posledný diel bol rozdelený do dvoch titulov) veľkolepo uzatvoril celý príbeh a rozlúčil sa s fanúšikmi. O spokojnosti fanúšikov sa teda pochybovať nedá. Svedčia o tom aj slová známeho slovenského herca Dušana Cinkotu, ktorý pre portál TERAZ.sk povedal, "film sa mi veľmi páčil. Moja manželka je twilightova a ja už tiež. Viete, mne sa hrozne páči ten pozitívny odkaz. Je to konečne film nebrutálny, neakčný. Aj keď naplnili túto divácku túžbu záverečnou bitkou, ale že to bola iba predstava, tak to ma veľmi príjemne prekvapilo."

Oficiálny trailer k filmu