Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Bratislave budú Knižné hody

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mottom už siedmeho ročníka festivalu je slogan S knihou ďalej zájdeš!, návštevníkom festivalu to majú potvrdiť mnohé tvorivé čitateľské aktivity, ktoré na nich na podujatí čakajú.

Bratislava 26. mája (TASR) – Bratislavčania i návštevníci hlavného mesta si v sobotu môžu dopriať Knižné hody. Festival pod týmto názvom, propagujúci medzi deťmi záujem o čítanie, ponúkne svoj program od 15.00 do 19.00 h na Hviezdoslavovom námestí.

Mottom už siedmeho ročníka festivalu je slogan S knihou ďalej zájdeš!, návštevníkom festivalu to majú potvrdiť mnohé tvorivé čitateľské aktivity, ktoré na nich na podujatí čakajú. „Súčasťou podujatia budú i zaujímavé rozhovory s autormi detských kníh, knižné hádanky, čitateľské turnaje ale i divadelné, tanečné a hudobné vystúpenia," uviedla za organizátorov Gabriela Mikulčíková. "Priamo z podujatia bude možné poslať pohľadnicu so známkou Guľka Bombuľka a príležitostnou pečiatkou Knižných hodov 2018," dodala.

Prvý ročník festivalu Knižné hody sa konal v roku 2007, tento rok ich prvýkrát organizuje Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY zriadené v rámci Bibiany. Do festivalu sú zapojení ďalší partneri, ktorí sa venujú čítaniu detí - knižnice, vydavateľstvá, občianske združenia a po prvýkrát sa na programe aktívne zúčastňujú aj deti ZŠ.