Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Kultúra

Vladimír Mišík sa vracia do Bratislavy

Na snímke Vladimír Mišík. Foto: TASR/Michal Svítok

Mišík sa podieľal na viacerých zlomových a dnes už kultových albumoch československej rockovej a bigbítovej scény, medzi nimi Meditace skupiny Blue Effect či Kuře v hodinkách skupiny Flamengo.

Bratislava 4. apríla (TASR/Teraz.sk) – Česká hudobná legenda Vladimír Mišík sa po roku vráti do Bratislavy. S kapelou ETc. odohrá 17. mája koncert v Dome kultúry Devín. Pred Mišíkovým koncertom sa predstaví divákom kapela Slniečko.

Vladimír Mišík, ktorý v minulom roku oslávil 70. narodeniny, je už desaťročia zárukou vysokej kvality a hudobného, muzikantského ale aj textového majstrovstva. Tak tomu bolo ostatne počas celej jeho hudobnej kariéry, či už bol súčasťou skupín Matadors, Blue Effect či Flamengo. Neskôr založil skupinu ETc, s ktorou s rôznymi personálnymi obmenami, v posledných rokoch však v stabilnej zostave Pavel Skála, Petr Kulich Pokorný, Jiří Veselý, Jiří Zelenka a Vladimír Pavlíček, koncertuje dodnes.

Mišík sa podieľal na viacerých zlomových a dnes už kultových albumoch československej rockovej a bigbítovej scény, medzi nimi Meditace skupiny Blue Effect či Kuře v hodinkách skupiny Flamengo. I keď na nový radový album si fanúšikovia asi budú musieť počkať, v uplynulom roku vyšiel v reedícii eponymný album Vladimír Mišík, premiéru mal aj celovečerný autobiografický dokument Nechte zpívat Mišíka, v ktorom poodhalil nielen svoj muzikantský, ale aj súkromný život. S celou rodinou vystúpil v ojedinelom koncertom projekte Family Jam, kde sa na jednom pódiu za sprievodu skupiny ETc stretli Vladimír, jeho synovia Adam, Maťo, dcéra Barbora a manželka Eva. K jeho životnému jubileu vyšla v treťom rozšírenom vydaní aj reedícia knihy rozhovorov Ondřeje Bezra s Vladimírom Mišíkom Byl jsem dobrej. Len nedávno vyšlo vôbec prvýkrát vo formáte CD album Pár tónů, které přebývají, čo je záznam koncertu z Malostranskej besedy z roku 1980, ktorý vyšiel takmer pred 30 rokmi len na vinyle.



Ako malé prekvapenie večera pripravili organizátori namiesto tradičnej predkapely ešte jedno hudobné vystúpenie. Divákom sa predstaví piešťanská folk-rock-punková kapela s prvkami world music a gypsy soundu Slniečko alebo Punto & rybacé hlavy, ktorá je na slovenskej hudobnej scéne už viac ako tri desaťročia a na svojom konte má osem radových albumov. Charakteristickým rysom ich tvorby je špecifická hudobná produkcia a texty spievané v írečitom trnavskom nárečí.

TASR informovala PR manažérka Beáta Rožárová.